Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

Käyttökatko on ohi viimeistään klo 12

eTerveyspalveluissa käyttökatko 26.4. klo 8–12

Sähköinen asiointiportaali eTerveyspalvelut on poissa käytöstä lauantaina 26.4.2014 klo 8–12.

 

eTerveyspalvelut ja eResepti

Tietoa eTerveyspalveluista

Turun kaupunki tarjoaa asiakkailleen henkilökohtaisia eTerveyspalveluita. 

eTerveyspalveluihin kuuluvat ajanvarauspalvelu, tekstiviestipalvelu, viestipalvelu sekä lomakepalvelu. 

  • Ajanvarauspalvelulla voit varata uusia aikoja, peruuttaa tai siirtää varaamiasi aikoja sekä katsella ajanvarausten tietoja. Lisätietoa palvelusta.
  • Tekstiviestipalvelulla voit vastaanottaa ajanvarausmuistutuksia, laboratoriovastauksia tai muuta terveydentilaa koskevaa tietoa. Lisätietoa palvelusta.
  • Viestipalvelulla voit esittää terveydenhuollon ammattihenkilöille terveydentilaa koskevia kysymyksiä, vastaanottaa laboratoriovastauksia tai muuta terveydentilaa koskevaa tietoa. Lisätietoa palvelusta.
  • Lomakepalvelulla voit lähettää esimerkiksi kotimittaustuloksiasi tai eReseptien uusintapyyntöjä terveydenhuollon ammattihenkilöille. Lisätietoa palvelusta.

eTerveyspalvelujen käyttö on asiakkaalle maksutonta. Palveluja ei ole tarkoitettu kiireellistä asiointia varten.

Turun kaupungin suun terveydenhuollon sähköiseen asiointipalveluun pääset suun terveydenhuollon verkkosivuston kautta.

Kuinka palvelut saa käyttöönsä?

Voit käyttää ajanvarauspalvelua ja osittain lomakepalvelua ilman sähköisen asioinnin palvelusopimusta. Muut palvelut saat käyttöösi täyttämällä sähköisen asioinnin sopimuksen ja palauttamalla sen Turun kaupungille. 

Palauta sopimus ensisijaisesti siihen toimipisteeseen, jossa aiot asioida sähköisesti. Muista allekirjoittaa sopimus tulostamisen jälkeen. Sopimuslomakkeen löydät tämän sivun kohdasta "Sopimus" ja sivun oikean laidan palstasta kohdasta "Palvelusopimukset".

Pääset kirjautumaan eTerveyspalvelut-asiointiportaaliin tämän sivun oikeassa laidassa olevasta kuvakkeesta tai tästä linkistä.

Sopimus

eTerveyspalveluita voi käyttää omaan asiointiin tai puolesta asiointiin.

Oma asiointi tarkoittaa, että asiakas on tehnyt oman asioinnin sopimuksen ja sen suomilla valtuuksilla hän hoitaa omia terveysasioitaan. Oma asiointi on tarkoitettu vain asiakkaan omien terveysasioiden hoitoon. Oman asioinnin nimissä tehtäviin muiden henkilöiden terveysasioita koskeviin tiedusteluihin ei vastata.

Puolesta asiointi tarkoittaa lapsen, vajaavaltaisen tai muun henkilön puolesta asiointia. Puolesta asiointi on mahdollista tekemällä puolesta asioitavaa henkilöä koskeva puolesta asioinnin sopimus. Lapsen puolesta asiointi on mahdollista vain alle 12-vuotiaiden lasten kohdalla. Asiointi loppuu automaattisesti, kun lapsi täyttää 12 vuotta. Lapsen puolesta asiointia koskevaa sopimusta ei tarvitse erikseen irtisanoa muulloin kuin huoltajuuden päättyessä.

Sopimuslomakkeen löydät tästä (pdf).

Opiskeluterveydenhuolto

1. vuosikurssin opiskelijan terveystarkastusta varten opiskelijaa pyydetään täyttämään sähköinen kyselylomake, jotta terveydenhoitaja saa ajantasaista tietoa opiskelijan terveydentilasta ja terveystottumuksista. 

Lomakkeen löydät eTerveyspalvelut-asiointiportaalin lomakepalvelusta. 

Vikailmoitukset ja palautteet

Jos sinulla on ongelmia eTerveyspalveluiden teknisessä toimivuudessa ja haluat saada lisätietoja tai antaa palautetta, voit käyttää asiassasi palautepalvelua.

eResepti 

eResepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. Lääkemääräys tallennetaan keskitettyyn tietokantaan, jota kutsutaan Reseptikeskukseksi. Reseptikeskuksen rekisterinpitäjä on Kela. Valtakunnallinen Reseptikeskus sisältää kaikki sähköiset reseptit ja apteekkien niihin tekemät toimitusmerkinnät. Reseptikeskuksen tietojen perusteella mikä tahansa sähköisen reseptin käyttöön ottanut apteekki voi toimittaa lääkkeet.

Paperi-, puhelin- ja faksireseptejä ei tallenneta Reseptikeskukseen.

Sähköiset reseptit ja niiden toimitustiedot säilyvät Reseptikeskuksessa 30 kuukautta. Sen jälkeen ne siirtyvät toiseen keskitettyyn tietokantaan, jota kutsutaan Reseptiarkistoksi. Reseptiarkistoon siirtyneitä reseptejä voidaan käyttää viranomaistoimintaan ja tieteelliseen tutkimukseen, mutta ne eivät ole enää terveydenhuollon ja apteekkien käytettävissä.

Lisätietoja:


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 17.3.2014 13:55 ja sivu on julkaistu 17.3.2014 13:55

Muut nostot

Kirjaudu eTerveyspalveluun

>>> OIKOTIET <<<

 Palvelusopimukset:

  Opiskeluterveydenhuolto:

Pikalinkit

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi