Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

Kausi-influenssarokotuksia marraskuun alusta alkaen

Kausi-influenssarokotukset Turussa 2014–2015

Turussa kausi-influenssarokotuksia annetaan marraskuun alusta alkaen terveysasemilla, äitiys- ja lastenneuvoloissa sekä opiskeluterveydenhuollossa ja kouluissa.

Mietityttääkö oma alkoholinkäyttösi?

Tietoiskuryhmät alkoholinkäytön vähentäjille käynnistyvät terveysasemilla

Keskustan ja Mäntymäen terveysasemille voi loka- ja marraskuun aikana tulla keskustelemaan omasta alkoholinkäytöstä, saamaan vinkkejä alkoholinkäytön vähentämiseen ja pohtimaan alkoholin annoskokoja ryhmätoiminnan avulla.

Tarkastelussa ruoan ravintoarvot

Kouluateria tarjoaa monipuoliset eväät päivään

Juhannuskukkulan koulutalon oppilaskunta järjesti 1.10.2014 hyvinvointipäivän. Ohjelmassa havainnollistettiin muun muassa kouluaterian monipuolista ravintosisältöä nuoren ravinnontarpeiden lähteenä ja kannustettiin nuoria säännölliseen ateriarytmiin.

 

Mitä terveyden edistäminen on?

Kansanterveyslaissa (2005/928) terveyden edistäminen määritellään osaksi kansanterveystyötä. Terveyden edistäminen on Suomen terveyspolitiikkaa linjaavassa Terveys 2015 -kansanterveysohjelmassa pääpainopistealueena. Ohjelman väliarvioinnin voit lukea tästä. Terveyden edistämisen laatusuositus ohjaa kuntien terveydenedistämistyötä.

Terveyttä määrittäviin tekijöihin vaikuttamalla ja puuttumalla voimme kukin edistää terveyttämme. Näitä määrittäviä tekijöitä ovat ikään, sukupuoleen, yksilöllisiin tietoihin ja taitoihin, kokemuksiin ja elintapoihin liittyvät asiat, toimeentulo, ystävien ja perheen tuki, koulutus, elinolot, yhteiskunnan palvelujen käyttö tarvittaessa, kulttuuri, turvallisuus ja osallisuus.

Terveyden edistämisen yksikkö palvelee

Terveyden edistämisen yksikkö tarjoaa asiantuntijuutta ja kehittämistukea hyvinvointitoimialan kaikille yksiköille, kaupungin eri hallinnonaloille ja kaupungissa toimiville järjestöille. Työmme avulla tuemme terveyspalvelujen kehittymistä terveyttä edistävään suuntaan. 

Yksikössämme työskentelee kaksi ravitsemusterapeuttia, kotitalousneuvoja, liikuntaneuvoja, ehkäisevän päihdetyön suunnittelija, terveysohjaaja, terveyskasvatuksen yhdyshenkilö ja seksuaaliterveyden asiantuntija. Meistä jokainen tukee terveystoimen terveydenedistämistyötä toimimalla omilla osa-alueillamme erityisosaajina.

Hyvinvointitoimialan asiakkaille tarjoamme mm. ravitsemusterapeuttien yksilö- ja ryhmäneuvontaa sekä yleisöluentoja. Terveystoimen henkilökuntaa yksikkömme palvelee tarjoamalla asiantuntija-apua terveistä elintavoista sekä kotitalouden käytännön asioista ruoanvalmistuksesta kodinhoitoon ja kodinkoneiden hankintaan ja hoitoon, tiedotusta terveyteen liittyvissä asioissa, koulutusta ja yhteistyötä terveysneuvonnan kehittämiseksi. Olemme mukana myös erilaisissa terveyden edistämisen hankkeissa suunnittelijoina ja toteuttajina. Lisäksi huolehdimme ajantasaisesta ja asiantuntevasta terveyskasvatusaineistosta, entistä enemmän myös sähköisesti.

Yksikkömme sijaitsee Turun keskustassa, osoitteessa Käsityöläiskatu 2, 2 krs.
(Entinen  laboratorio)

Toimipaikan yhteystiedot

Linkkejä terveyden edistämiseen

Kansanterveyslaki

Terveyden edistämiseen liittyvä lainsäädäntö
Turku-sopimus 2013-2016
Sosiaali- ja terveysministeriö
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Suomen sosiaali ja terveys ry 
Vsshp:n terveyden edistämisen suunnitelma
Hyvinvointipalveluverkko kaikenikäisille

Terve kunta - verkosto
 

Terveys-EU-portaali tietoa terveydenedistämisen eri aihealueista ja menetelmistä Euroopan kielillä
Ulkomaisia tutkimuksia suomeksi
 


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 2.1.2014 15:22 ja sivu on julkaistu 23.11.2012 13:00

Muut nostot

Hyvinvointipalveluverkko

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi