Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

 

Vanhuspalvelujen sosiaalityö

Vanhuspalvelujen sosiaalityötä ja sosiaaliohjausta tehdään avopalveluissa (esim. kotihoidossa) sekä asumispalveluissa (ympärivuorokautisissa hoitopaikoissa).

Vanhuspalveluiden sosiaalityö sisältää mm. neuvontaa edunvalvontaan, sosiaali- ja vanhuspalveluihin ja sosiaaliturvaan liittyvissä asioissa. Sosiaalityöntekijä/sosiaaliohjaaja osallistuu alansa edustajana erilaisiin moniammatillisiin työryhmiin. Sosiaalityöntekijä on mukana esim. arvion tekemisessä silloin, kun kotihoito näkee hoitopaikan hakemisen välttämättömäksi. Sosiaalityöntekijä tekee viranhaltijapäätöksen palvelutarpeesta hoitopaikkaan sekä päätöksen vanhainkotihoidosta ja tehostetusta palveluasumisesta yksityisiin palvelutaloihin..

Vanhusten avopalvelut (kotihoito)

Kuusi vanhuspalvelujen sosiaalityöntekijää työskentelee kotihoidossa olevien asiakkaiden parissa. Asiakkaana voi olla myös vanhus, joka ei ole kotihoidon piirissä tai jonka hyvinvoinnista vastaa omainen.

Sosiaalityöntekijät ovat kotihoidon mukana selvittämässä vanhuksen ja omaisen kanssa ongelmatilanteita, jotka vaikeuttavat kotona selviytymistä. Sosiaalityöntekijä ohjaa ja neuvoo vanhuspalveluihin ja sosiaaliturvaan liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi hän tukee vanhuksen itsemääräämisoikeutta ja etsii keinoja, jotka tukevat arjessa selviytymistä.

Sosiaalityöntekijä on mukana arvion tekemisessä silloin, kun kotihoito näkee hoitopaikan hakemisen välttämättömäksi. Sosiaalityöntekijä tekee viranhaltijapäätöksen vanhainkotihoidosta ja tehostetusta palveluasumisesta.

Kotihoidon sosiaalityöntekijöillä on puhelinaika maanantaista perjantaihin kello 9.00–11.00.

Kotihoidon sosiaalityöntekijöiden yhteystiedot

Asumispalvelut

Asumispalveluihin kuuluu Turussa neljä vanhuskeskusta, joihin kuhunkin kuuluu erilaisia hoitoyksiköitä. Jokaisessa neljässä vanhuskeskuksessa työskentelee sosiaaliohjaaja, joka ohjaa ja neuvoo kyseisen vanhuskeskuksen asukasta edunvalvontaan, sosiaalipalveluihin ja sosiaaliturvaan liittyvissä asioissa. Sosiaaliohjaaja on asukkaan ja omaisen käytettävissä oman alansa asiantuntijana.

Parhaiten yhteyden sosiaaliohjaajiin saa saa hoitokodin henkilökunnan kautta.

Asumispalvelujen sosiaaliohjaajien yhteystiedot


suomenkielinen versio | svensk version | english version

Sivua viimeksi päivitetty 4.2.2015 8:52 ja sivu on julkaistu 17.6.2010 13:41

Muut nostot

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi