Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

banneri
poika ja jäätelö

Vastaa ja vaikuta

Kysely hoidon aloituksen onnistumisesta

Jos lapsesi on aloittanut juuri päivähoidon, ole ystävällinen ja vastaa kyselyymme päivähoidon aloituksen onnistumisesta

Hoidon aloituksen kysely

Infolaatikko ajankohtaisista asioista

Muista hakea päivähoitopaikkaa neljä kuukautta ennen tarvetta

Päivähoitopaikkaa haetaan 4 kk ennen hoidon tarvetta. Jos lapsesi on yli 3-vuotias ja hänelle riittää osa-aikainen toiminta, kysele meiltä leikkitoiminnasta

kirjasairaala

Kirjasairaala tervehdyttää huonokuntoiset kirjat

Talinkorventien päiväkodissa avattiin kirjasairaala

Talinkorventien päiväkodissa avattiin juhlallisin menoin uusi kirjasairaala, jossa vanhat ja väsyneet kirjat pääsevät paikkaukseen. Sairaalareissun jälkeen kirjat jaksavat taas naurattaa, ihmetyttää, itkettää ja viihdyttää lukijoitaan.

Kilpailuaineiston on oltava perillä 31.10.2014 mennessä

Tontinluovutuskilpailu päivähoidon tuottamista varten

Turun kaupunki järjestää tontinluovutuskilpailun erillispientalotontista Haarlassa. Tarkoituksena on löytää tontille päivähoidon palveluntuottaja sekä hankkeen vastuullinen toteuttaja, jotka toteuttaisivat tontille yksityisen, vähintään 4-ryhmäisen päiväkodin.

 

Päivähoito, esiopetus ja leikkitoiminta

Turussa on tarjolla päivähoitoa, esiopetusta ja leikkitoimintaa alle kouluikäisille lapsille. Vanhempainvapaan jälkeen lapsi voi jäädä kotihoitoon, mennä kunnalliseen tai yksityiseen päivähoitoon.

1. Jos lapsi hoidetaan kotona, voi hän osallistua avoimeen varhaiskasvatustoimintaan. Puistoissa ja leikkikouluissa lapsi leikkii muiden samanikäisten kanssa henkilökunnan seurassa, kun taas avoimessa päiväkodissa lapsi ja huoltaja osallistuvat toimintaan yhdessä. Perhe voi saada kotihoidon tukea alle 3-vuotiaasta lapsesta ja muista alle kouluikäisistä kotona hoidettavista lapsista.

2. Kunnallista hoitopaikkaa tulee hakea viimeistään 4 kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee hoitoa. Päiväkodin lisäksi on tarjolla perhepäivähoitoa, jolloin lapsi hoidetaan hoitajan kotona, tai kolmiperhepäivähoitoa, jolloin kunnan perhepäivähoitaja työskentelee hoitolasten kotona. Kunnallisen päivähoidon maksut muuttuvat 1.8.2014 alkaen.

3. Yksityistä hoitopaikkaa haetaan suoraan yksityisiltä perhepäivähoitajilta, yksityisistä päiväkodeista tai ryhmäperhepäivähoitajilta, jolloin kaksi hoitajaa hoitaa enintään kahdeksaa alle kouluikäistä lasta kunnan osoittamissa tiloissa. Turun kaupungissa on käytössä yksityisen hoidon tuen kuntalisä alle 3-vuotiaille lapsille.

4. Palveluseteli myönnetään päivähoidon järjestämiseksi yksityisessä päiväkodissa. Lapsikohtaisen palvelusetelin arvo määräytyy lapsen iän, hoitoajan ja perheen tulojen mukaan, jolloin perheen maksettavaksi jää palvelusetelin arvo ja palveluntuottajan perimän palvelun hinnan välinen erotus.

5. Esiopetus on tarkoitettu kaikille alle kouluikäisille lapsille vuotta ennen lapsen oppivelvollisuuden alkamista. Maksuttoman esiopetuksen laajuus on vähintään 700 tuntia vuodessa eli noin neljä tuntia päivässä.

6. Yksityisen päiväkodin perustamista varten on luotu opaskirja "Yksityisen päiväkotitoiminnan aloittamisen käsikirja", joka vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin. Yksityisen päivähoidon tuottajat voivat hakea Turun kaupungilta investointitukea uuden toiminnan käynnistämiseen.


Sivua viimeksi päivitetty 27.6.2014 12:26 ja sivu on julkaistu 27.6.2014 12:23

Muut nostot

Kunnalliset hoitopaikat
Yksityiset hoitopaikat
hedelmät
Avoin varhaiskasvatus; Leikkipuistot, leikkikoulut ja avoimet päiväkodit

…………………………………

Kysy päivähoidon erilaisista vaihtoehdoista ja muista varhaiskasvatuksen palveluista
→ p. (02) 262 5610


Palveluaika arkisin klo 9–15

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi