Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

30.7.2013

Kim Simonsson (1974–)

  Temppeli

Simonsson työskentelee

Yllä: Kim Simonsson asettelee Temppelin keramiikkalaattoja paikoilleen. Kuva: Tuukka Paikkari

Paljastusvuosi: 2011
Tekniikka: Keramiikka
Mitat: Päätyseinät: 250 m x 720 cm, sivuseinät: 410 x 650 cm
Sijainti: Uudenmaankadun ja Kupittaankadun kulma

 

Sähköä sisältävä Temppeli

Kim Simonssonin Temppeli pitää sisällään sähköä. Turku Energian muuntajarakennus Uudenmaankadun ja Kupittaankadun kulmassa on muuttunut valkoisten keramiikkatiilien myötä temppeliksi, jonka sisäänkäyntiä vakavat pikkulapset vartioivat. 

Ympärillä viuhuu Turun kaupungin suuri liikenteellinen sisääntuloväylä. Myös teoksessa on liikettä: virtaviivaiset vinttikoirat kiitävät kilpaa buldogien kanssa. Koirat ovat lasisilmineen kuin jättikokoisia ja voimaannutettuja versioita ikkunalautojen söpöistä posliinikoirista.

Muuntajarakennuksen takapuolella on mystinen peurojen kehä. Kahdeksan suurisilmäistä peuraa on pysäytetty maagiseen ympyrään. Peurat luovat ehkä silmäyksen samassa puistossa jo vuosikymmeniä seisseeseen Jussi Mäntysen Hirvi -veistokseen.

Temppeli

Yllä: Salaperäiset hahmot vartioivat temppeliä. Kuva: Turun museokeskus / Riina Tiainen

Kuvataiteen kerrokset

Vuonna 1996 osana kaupungin taidemuseon ympäristötaideprojektia neljä turkulaista nuorta koristeli muuntajan ulkoseinät graffitein. Projektin liittyi myös Nuorten Turku elää -projektiin, jossa taisteltiin ilkivaltaa ja töhertämistä vastaan. Graffitien olemukseen kuuluu väliaikaisuus ja viidentoista vuoden jälkeen graffitimaalaukset olivat jo kärsineet vaurioita. Niinpä kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi muuntamo sai pintaansa uuden taidekerroksen.

Kim Simonsson

Kim Simonsson (1974) on aloittanut keramiikkataiteilijan uransa  Arabian Taideosastoyhdistyksen vierailevana taiteilijana. Hänet on myös palkittu Vuoden nuori taitelija -palkinnolla. Simonssonin teosten hiljaisessa olemuksessa on usein uhkaavuutta ja vaativuutta, mutta samalla hänen kuvakielessään näkyy populaarikulttuurin, animen kuvakielen ja science fiction -kirjallisuuden vaikutus.


Sivua viimeksi päivitetty 30.7.2013 10:18 ja sivu on julkaistu 21.6.2011 13:29

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun museokeskus | PL 286, 20101 Turku | 20101 Turku | puh. (02) 330 000 | etunimi.sukunimi@turku.fi