Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

25.7.2013

Eero Merimaa (1976–)

  Joitakin teknokukkasia 

Paljastettu: 2011
Materiaali: teräs, polykarbonaatti, värikalvo, led-valot, liiketunnistin
Mitat: Levys 17 m, syvyys 4 m ja suurin korkeus 2,5 m. 
Sijainti: Aurajoen ranta Raunistulan kohdalla.

Joitakin teknokukkasia pimeällä
Joitakin teknokukkasia päivänvalossa

  

Valoa ja taiteellisia elämyksiä kulkijoille

Joitakin teknokukkasia on käyttötaideteos, joka koostuu liiketunnistimilla toimivista värivalotolpista. Tolpat ovat kaartuneet kukkamaisesti osoittamaan lenkkipolulle ja joelle päin. Raunistulan kohdalla Aurajokirannassa kuntoilureitin varrella sijaitseva teos valaisee ja virkistää suositun kulkureitin pimeää tietä. Pimeällä teoksen valot näkyvät hienosti toisellekin puolelle jokea. Myös valoisalla tarkasteltuna vaikuttava tolppien rykelmä keskellä melko luonnontilaista kulkureittiä on yllättävä ja vähän humoristinenkin.

Teoksen käytettävyys perustuu juuri valotoppien liiketunnistimiin ja teos näyttäytyy erilaisena kulkijan tai kulkijoiden liikkeistä riippuen. Valot ovat kytketty katuvaloverkkoon, joten ne toimivat hämärän ja pimeän aikana. Joitakin teknokukkasia toimii innostavana ja hetkellisenä valon ja taiteellisen elämyksen lähteenä kuntopolun varrella liikkuville lenkkeilijöille ja reippailijoille.

Merimaan toinen julkinen ulkotaideteos Turussa

Teoksen valmistanut kuvataiteilija Eero Merimaa on syntynyt Porissa 1976 ja opiskellut kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiassa vuosina 1998–2002. Merimaa asuu nykyään Turussa ja toimii Paasikiviopiston kuvataiteen linjan vastuuopettajana. Merimaalla on yksi aikaisempi julkinen ulkotaideteos Turussa. Heijastuspinta -niminen teos valmistui Nummenrantaan syksyllä 2006. Merimaa on osallistunut useisiin taidenäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla. Taiteessaan hän yhdistelee ennakkoluulottomasti erilaisia materiaaleja. Merimaan visuaalinen ilmaisu rakentuu kuvanveiston, piirustuksen ja videon välineistä. Ilmaisussaan hän käsittelee usein havainnon dialogisuutta. Esimerkiksi Joitakin teknokukkasia siirtää havainnon osaksi katsojan fyysistä kokemusta.

Joitakin teknokukkasia on Kulttuurikuntoilun keskuspuiston kolmas käyttötaideteos

Kulttuurikuntoilun keskuspuisto -hanke on Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen ja kulttuuriasiainkeskuksen yhteishanke ja osa Turku – Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011 -ohjelmaa. Yhtenä osana hanketta Aurajokirantaan on toteutettu käyttötaideteoksia, jotka ovat paitsi esteettisiä myös käytettävissä liikunnan innoittajina. Aikaisemmin julkaistut hankkeen käyttötaideteokset ovat Oona Tikkaojan ja turkulaisten lasten toteuttama Piiloleikki sekä Sakari Peltolan Koppi ja kova luu.

Kuvat: Turun museokeskus/Klaus Koszubatis


Sivua viimeksi päivitetty 25.7.2013 11:45 ja sivu on julkaistu 15.11.2011 15:25

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun museokeskus | PL 286, 20101 Turku | 20101 Turku | puh. (02) 330 000 | etunimi.sukunimi@turku.fi