Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

2.11.2011

Ensimmäiset biokaasubussit sisäiseen liikenteeseen näillä näkymin jo runsaan kolmen vuoden päästä

Turku edistää biokaasun käyttöä liikennepolttoaineena

Turun kaupunki pyrkii vakavissaan edistämään ilmastoystävällisen biokaasun käyttöä liikennepolttoaineena. Tavoitteena on, että ensimmäiset biokaasubussit saadaan Turun sisäiseen joukkoliikenteeseen jo lähivuosina.

Biokaasun käytön edistämistä käsiteltiin tiistaina 1.11.2011 samaan aikaan sekä Turun joukkoliikennelautakunnassa että ympäristö- ja kaavoituslautakunnassa. Kumpikin lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että

  • biokaasun käyttöönoton valmistelua jatketaan siten, että sen käyttöönotto vuonna 2014 olisi mahdollista
  • joukkoliikenteen osalta tehdään kevään 2012 aikana tarkempi selvitys ja suunnitelma, jonka pohjalta voidaan päättää biokaasun käytöstä polttoaineena kaupungin järjestämissä houkkoliikennepalveluissa.

Jos kaupunginhallitus tekee em. päätökset, ja jos jatkossa tehtävät tarkemmat joukkoliikennettä koskevat selvitykset näyttävät suotuisilta, voisivat ensimmäiset biokaasubussit aloittaa liikennöinnin Turun sisäisillä reiteillä jo runsaan kolmen vuoden päästä. Siihen että kaikki Turun paikallisliikenteen bussit kulkevat biokaasulla kuluu kuitenkin vielä vuosia. Turun sisäisen liikenteen reiteillä ajaa päivittäin nyt yhteensä noin 180 bussia.

Tähtäimenä on, että liikennebiokaasun käyttö yleistyy Turussa

Tavoitteena on, että biokaasun käyttö yleistyisi Turussa lähivuosina muussakin autoliikenteessä. Esimerkiksi jäteautot ja taksit voisivat käydä biokaasulla, samoin luonnollisesti kaikki ne isot ja pienet autot, joita Turun kaupunki itse käyttää kuljetuksissaan. Myös yksityisautoille biokaasu olisi ympäristöystävällinen polttoainevaihtoehto.

”Biokaasu ei ole liikenteen polttoaineena muualla maailmassa tänä päivänä enää mikään uutuus. Ruotsi on yksi edelläkävijämaista, kertoo Turun kaupungin ympäristötoimenjohtaja Mikko Jokinen.

Ympäristötoimenjohtaja sekä mm. joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte ovat kuuluneet biokaasun käytön edistämisen mahdollisuuksia selvittäneeseen kaupungin sisäiseen työryhmään, jonka toimeksiannosta Åbo Akademi ja PBI instituutti ovat laatineet Paikallisen kestävän liikenneratkaisun toteuttamissuunnitelman. Suunnitelmaon perustana Turussa vielä tämän syksyn kuluessa tehtäville päätöksille.

Biokaasun saanti ei ole ongelma - tuotantoa nyt mm. Topinojalla

Mistä biokaasua sitten saataisiin? Vastaus on, että läheltä, Turusta ja Turun seudulta. Esimerkiksi Topinojalla syntyy biokaasua sekä kaatopaikkajätteestä että jätevesilietteestä. Yksityinen alan yritystoiminta mukaan laskien arvioidaan, että jo nyt seudulla on riittävästi biokaasutuotantoa liikennebiokaasun valmistuksen käynnistämiseksi.

Lisätietoja:

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte

Ympäristötoimenjohtaja Mikko Jokinen


Sivua viimeksi päivitetty 2.11.2011 11:11 ja sivu on julkaistu 2.11.2011 0:00

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi