Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

26.4.2012

Fortuna-kortteli syntyy yhteistyön voimin

Havainnekuva makasiinipihalta

Havainnekuva Makasiinipihalta.

Havainnekuva fortunapihalta

Tältä voisi näyttää Fortunapiha.

Turun keskustaan, Läntisen Rantakadun on suunnitteilla uniikki desingkortteli, matkailukohde ja vapaa-ajanviettopaikka. Fortuna-korttelina tunnettu paikka on ollut täynnä elämää tapahtumien muodossa jo kesällä 2011. Tulevana kesänä korttelissa on maksuttomia tapahtumia joka keskiviikko 13.6. lähtien.

Tapahtumista saadaan nauttia myös joinakin viikonloppuina juhannustansseja unohtamatta. Tapahtumat tuottaa Turun Seudun Kehittämiskeskus, joka myös luotsaa Fortunan kehittämishanketta.

Kortteli sijaitsee keskeisellä paikalla ja on siksi tärkeä strateginen kehittämiskohde Turulle. Korttelissa toteutettavien mittavien kunnostustöiden jälkeen se tulee tarjoamaan näkymiä varsinaissuomalaiseen kulttuuriin sekä historiaan. 

– Korttelin suunnitteluprosessissa oleellista on paitsi Turun kaupungin eri hallinnonalojen osaamisen hyödyntäminen, niin myös yrittäjien ja opiskelijoiden mukana olo. Jotta korttelista tulee aidosti asukkaita, yrityksiä ja matkailijoita kiinnostava paikka, on sen suunnittelussa oltava avoin, kehittämishankkeen projektipäällikkö Aino Ukkola toteaa.

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat selvittäneet Fortuna-kortteliin liittyviä mielikuvia haastattelututkimuksen avulla. Noin 1 000 vastauksen aineisto on nyt työn alla ja tutkimus valmistuu tulevaan kesään mennessä.

Nettipeli ja blogi markkinoinnin avuksi

Tällä hetkellä eri koulutusohjelmien opiskelijat suunnittelevat Fortuna-korttelin mielikuva- ja tuotemarkkinointia tukevaa Fortuna´s Fire Saver -nettipeliä. Pelin alkuidea syntyi innovatiiviseen ajatteluun ja tiimityöskentelyyn kannustaneen NY Challenge -päivän aikana. Noin 30 eri alojen opiskelijaa yhteen koonneen tapahtuman konsepti sai runsaasti myönteistä palautetta, ja toimintamallia on helppo hyödyntää erilaisten organisaatioiden tai tuotekehitysprosessien tukena.

– Pelin ideana on, että pelaajat pelastavat ihmisiä ja eläimiä palavan Turun keskeltä ”onnekkaaseen” Fortuna-kortteliin. Kortteliin saapuessaan pelaajat saavat tietoa korttelissa järjestettävistä tapahtumista ja palveluista. Peli koettiin sekä kiinnostavaksi että toteuttamiskelpoiseksi, kertoo lehtori Emmanuel Querrec International Business -koulutusohjelmasta.

Peliä hyödynnetään muun muassa tulevan kesän tapahtumamarkkinoinnissa ja sitä päivitetään opiskelijavoimin myös 2012 talvisesongin tarpeisiin.

Kevään aikana on pohdittu myös Fortuna-korttelin www-sivujen sekä sosiaalisen median kehittämistarpeita.  Toukokuussa valmistuu Fortuna-blogi, jonne kerätään tietoa, kuvia ja videoita niin korttelin tapahtumista ja palveluista kuin myös esimerkiksi korttelin historiasta ja tulevien rakennustöiden edistymisestä.

Lue lisää


Sivua viimeksi päivitetty 26.4.2012 16:00 ja sivu on julkaistu 26.4.2012 15:50

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi