Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

21.10.2013

Työmatkasetelit yrityksille

Työmatkaseteli on kätevä tapa toteuttaa työsuhdematkalippu. Seteli toimii samankaltaisesti kuin lounassetelit. Työnantaja ostaa setelit joukkoliikennetoimistosta ja jakaa ne työntekijöilleen. Työntekijä voi käyttää seteleitä bussikorttinsa lataamiseen. Työmatkaseteliä voi käyttää arvokortinkin lataamiseen, mikä tekee työsuhde-edusta houkuttelevan myös satunnaisesti joukkoliikennettä käyttäville. 

Työmatkaseteleiden hankinta:

Työnantaja tilaa joukkoliikennetoimistosta haluamansa määrän työmatkaseteleitä 10 kappaleen kerrannaisina (á 10 euroa). Työmatkasetelit tilataan käyttämällä Työmatkaseteleiden tilauslomaketta sähköpostitse osoitteesta; joukkoliikennetoimisto@turku.fi tai postitse osoitteesta Turun kaupunki, Joukkoliikennetoimisto, PL 355, 20101 Turku.

Joukkoliikennetoimisto toimittaa maksun saatuaan työmatkasetelit työnantajalle kirjattuna kirjeenä. Toimitusaika on noin 14 päivää maksun kirjautumisesta. Työnantaja antaa haluamansa määrän työmatkaseteleitä työntekijöilleen, jotka käyttävät niitä tarpeensa mukaisesti bussikorttinsa lataamiseen.

Työnantaja vastaa työsuhdematkalippuedun valvonnasta ja työmatkaseteleiden käytön ohjeistamisesta. Työnantaja on velvollinen noudattamaan verohallinnon ohjeita työsuhdematkalippuedun myöntämisestä.

Joukkoliikennetoimisto veloittaa työmatkasetelitilauksen arvosta 3 % palkkion sekä 10 euron toimitusmaksun setelien määrästä riippumatta. Työmatkasetelit ovat voimassa 2-3 vuotta. Voimassaoloaika on painettu seteliin. Joukkoliikennetoimisto ei lunasta takaisin työmatkaseteleitä.

Työmatkaseteli käy maksuvälineenä vain Turun joukkoliikenteen palvelutoimistossa. Työntekijä käyttää työmatkaseteliä kuten käteistä rahaa eli maksaa latauksen osittain tai kokonaan työmatkaseteleillä. Työmatkasetelistä ei makseta vaihtorahaa. Työmatkaseteli on henkilökohtainen, joten asiakkaan tulee varautua tarvittaessa todistamaan henkilöllisyytensä.

Työmatkaseteleiden tilauslomake

Yleistä työmatkaseteleistä:

Työmatkasetelillä voi maksaa toistaiseksi vain Turun paikallisliikenteen bussikorttien latauksia.

Työsuhdematkalippu on 300 euron enimmäismäärään saakka kokonaan verovapaa luontaisetu. Verohallinto toteaa työsuhdematkalipusta seuraavaa: ” Työsuhdematkalippua koskeva säännös muuttui vuoden 2010 alusta. Edun verovapaata osaa ei enää määritellä prosentteina lipun hinnasta vaan euromääräisenä. Nyt on myös mahdollista käyttää työsuhdematkalippuna henkilökohtaiselle lipulle ladattua arvoa. Muilta osin lipun käyttöön liittyvät määräykset säilyivät ennallaan. Tuloverolain 64 §:ssä määritellään työsuhdematkalipun verovapaa osa euromääräisesti.  Työsuhdematkalippu on verovapaata 300 euroon asti. Lisäksi työsuhdematkalippu on verovapaata tuloa 600 euron ylittävältä osalta 3 400 euroon asti. Verovapaan edun määrä on näin ollen enintään 3 100 euroa vuodessa. Työnantajan tarjotessa työntekijälle työsuhdematkalipun, jonka arvo on 600 euron ja 3 400 euron välillä, edun veronalainen osa on 300 euroa.”

Työmatkasetelijärjestelmä ei koske Turun kaupungin työntekijälleen tarjoamaa työsuhdematkalippujärjestelmää, vaan Turun kaupungin osalta käytäntö jatkuu entisellään.

Työmatkaseteleiden myynti aloitetaan 16.5.2012.

Tyomatkaseteli_YKV_JLT

 

 


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 21.10.2013 10:36 ja sivu on julkaistu 16.5.2012 8:00

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi