Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

11.5.2012

Merellinen Turku on täynnä kesätapahtumia 

Jokisataman avajaisia vietetään 10 päivää

Kuin varkain Turun keskustaan on syntynyt uusi kaupunginosa ja käsite: Jokisatama. Jokisatama ulottuu Forum Marinumista Martinsiltaan. Alue herää eloon kesällä: vierasvenesatama täyttyy veneistä, risteilyalukset töräyttävät höyryä piipusta lähtiessään ja terassit täyttyvät.
– Jokisataman avajaisia vietetään nyt jo kolmatta kertaa, tapahtumia on 1.-10. kesäkuuta, tapahtumakoordinaattori Kimmo Hyyppä kertoo.
– Koko tapahtuman tarkoitus on auttaa jokialueen yrittäjiä kesäkauden aloituksessa luomalla yhteinen nimittäjä jokisatama, toteaa satamamestari Antti Pekanheimo.

Mukana taustajärjestelyissä ovat Turun kaupunki, Turun Satama ja Forum Marinum. Avajaiset herättelevät myös alueen yrittäjät avaamaan kesäkautta.

Varaslähtö jokisataman avajaisiin tapahtuu jo 30.5., kun s/s Borella musisoidaan Turku Jazz Orchestran voimin Frank Sinatra -spesiaalissa.

Pappamopoja, pellehyppyjä ja balettia

Suomen vahvin nainen-kilpailu sekä vahvin mies-kilpailu järjestetään 1.-2.6. Kilpailujen oheistapahtumaksi Paavo Nurmi Games tuottaa palan Paavo Nurmi Stadionia Forum Marinumin kentälle ja sille ”kiihdytysradan” (pe 1.6. 14-18 ja la 2.6. 15-18). Jokainen voi testata oman juoksukiihtyvyyden uudella Mondo-pinnoitteella. Rohkeat yrittäjät palkitaan pääsylipuilla 13.6. alkaviin Paavo Nurmen kisoihin. Molempina päivinä jaetaan 100-200 lippua..

Vanhanajan laituritansseja tanssitaan joka ilta Vaakahuoneen paviljongissa. Uudella Åbora Jokke jokijunalla kyyti on ilmaista 2.6. 

Sunnuntaina 3.6. tapahtuu paljon: nostalgisia hetkiä tarjoaa Tunturimopojen ja -pyörien paraati Tunturin 90-vuotisen taipaleen kunniaksi. Meren henkeen sopii myös torvisoitto, jota tarjoavat Nousteprassi, Aura Brass Band, Sohon Torwet ja Pöytyän puhaltajat. Päivän kohokohta koetaan kun pellehyppykisat pääsevät vauhtiin Förin kohdalla tuntumassa heti puolen päivän jälkeen.

Kansallisbaletin 90-vuotiskiertueen tanssijat esiintyvät Varvintorilla tiistaina 5.6. Samana päivänä vietetään myös Maailman ympäristöpäivää ja Saaristomeriaukion vuosipäivää. 
s/s Ukkopekan kyydissä järjestetään päiväristeilyjä Ruissalon Saaronniemeen 5.6. alkaen.  

Sukeltajia ja meripelastajia

Kansainvälisen sukelluksen päivää vietetään 9.6. Esillä on vanhojen sukelluspukujen aarteita, kuten ruotsalainen hirvennahkainen sukelluspuku. Aurajoessa sukelletaan myös 1700-luvun sukelluskello Mårtenilla. 

Meripelastuksen päivää vietetään 10.6. Juhlan aihetta tuo se, että Turun meripelastusyhdistys täyttää 50 vuotta. Turkuun saapuu paljon meripelastajia eri kaupungeista omilla aluksillaan. Myös Merivartiosto ja Meripelastuskeskus esittelevät meripelastusaluksiaan. Luvassa on näyttävä pelastusnäytös ja pelastuskoiranäytös.

Lisätiedot ja koko ohjelma: www.jokisatama.fi

Aurajokisinfonia

Aurajokisinfonia perjantaina 1.6. klo 17. Esitys kestää noin puolisen tuntia ja koostuu jokisataman alusten tyfooneille sävelletystä teoksesta, Arma Aboan tykinlaukauksista ja sireeniryhmästä.

www.turkukuuntelee.fi

Riva-veneet Aurajoessa

Venemaailman klassiset kaunottaret, Riva-veneet nähdään Aurajoessa 16.6. Näitä 1950- ja 1960-luvuilla mahonkilankuista tehtyjä tuulilasiveneitä ei ole Pohjoismaissa montaa jäljellä. Riva-veneet ovat 5-6 metrisiä tuulilasiveneitä, jotka ovat omistajilleen tärkeitä huolenpidon kohteita.

Veneet ajavat Tuomiokirkkosillan pieleen puolen päivän jälkeen ja noin kello 15.30 veneet lipuvat Aurajokea alas Forum Marinumin eteen ihailtavaksi.

www.riva-yacht.com

Kuunari Helenan saapuminen uuteen kotisatamaansa Turkuun Gdanskin telakalta 21.6.

Suomen purjelaivasäätiön ylpeys, kuunari Helena muuttaa Turkuun. Perusteellisesti kunnostetun aluksen uusi kotilaituri löytyy Aurajoesta, museoalus Sigynin luota. Helena on rakennettu Uudenkaupungin telakalla 1991-92  ja kastettu heinäkuussa 1992, joten alus viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhliaan.

www.staf.fi

Swan Regatta tuo joutsenet joelle

Swan Archipelago 2012 Regatta 16.-19.8. tuo toista kertaa Swan-purjeveneet Suomeen ja Turkuun. Tapahtumaan odotetaan vähintään neljääkymmentä venettä ja satoja purjehtijoita eri maista. Alukset vierailivat Turussa edellisen kerran vuonna 2006, jolloin tapahtuma keräsi kymmeniä tuhansia katsojia. Turku on ainoa Itämeren alueen kaupunki, joka on saanut isännöidä tapahtumaa.

Alukset kilpailevat perjantaina ja lauantaina Airistolla. Sunnuntaina yleisö voi seurata veneiden lähtöä, purjeiden paraatia. Lauantaina 18.8. yleisöllä on mahdollisuus kuunnella kisakeskuksena toimivan Forum Marinumin auditoriossa Swan-veneiden isän, Pekka Koskenkylän esitelmää Swanien historiasta. Forum Marinumissa on nähtävissä myös Swan-aiheinen näyttely.

www.turunpursiseura.fi/swanregatta

Torpedoveneet tulevat, hyppää kyytiin

Ruotsalaiset museotorpedoveneet tekevät 23.-28.8. ainutlaatuisen vierailun Turkuun ja Forum Marinumiin. Veneet ajavat yhtenä laivueena halki Saaristomeren.

Museoitujen sota-alusten Veteranflottiljen-yhdistyksessä on pidetty huolta veneistä ja osaamisesta, jotta alukset pysyvät kunnossa ja niitä osataan käyttää. Laivoja on mahdollisuus ihailla Forum Marinumissa, mutta yksityishenkilöillä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus varata lippu niiden kyytiin (hinta 350 euroa). Torpedovene T121 Spican tai ohjusvene R142 Ystadin kyydissä pääsee Ahvenanmaalta Turkuun tai Turusta Ahvenanmaalle.

www.vtc2012.eu, www.veteranflottiljen.se, www.forum-marinum.fi  
varaukset@forum-marinum.fi

MILjazz 2012

La 25.8. Forum Marinum, klo 18.00. Vapaa pääsy.
Esiintyjinä Laivaston Soittokunta solistina Viktoria Tolstoy, Ilmavoimien Big Band solistina Jarkko Ahola, Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan Show Band solistina Jonna Geagea.

www.puolustusvoimat.fi

Kaikki Turun seudun merelliset tapahtumat löytyvät kootusti Turku Touringin Merellinen Turku-teemasivustolta internetistä.

http://www.turkutouring.fi


Sivua viimeksi päivitetty 11.5.2012 15:38 ja sivu on julkaistu 11.5.2012 15:34

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi