Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

16.5.2012

Logomon näyttämö

Ovan: Logomos nya lokalkoncept presenterades på tisdagen av Logomos verkställande direktör Päivi Rytsä, Hartela Oy:s direktör Kimmo Arjasmaa samt Sunborn Catering Oy:s operativa direktör Hans Niemi.

Nytt lokalkoncept presenterades på tisdagen

Logomo blir en plats för kollisioner mellan tankar och kunnande – ny restaurangvärld öppnar i höst

Planerna för Logomos lokaler börjar anta mer konkreta former. I och med att Logomo blir färdigt nästa år kommer det nya Logomo att förändra arbetskulturen och skapa nya idéer. Redan i höst lanseras ett unikt restaurangkoncept i Logomo.

Logomos nya och efterlängtade lokalkoncept presenterades på tisdagen. Det nya Logomo vill profilera sig som en nyskapande miljö och ändra uppfattningar om hur man i framtiden arbetar och under vilka omständigheter nya idéer uppstår.

Enligt Logomos verkställande direktör Päivi Rytsä är det inte meningen att Logomo blir en koncentration av reklam- och mediebranschen utan att sammanföra en lämplig blandning av små och stora från olika branscher och olika experter som har möjlighet att låta sinsemellan olika tankar kollidera med varandra.

– De kreativa branscherna är ett brokigt begrepp. Vi vill att Logomo ska fungera som ett paraply för såväl enpersonsföretag som för större företag. Vi tror att någonting nytt och enastående bara kan uppstå så att vi sammanför olikartat tänkande och kunskaper som avviker från varandra, konstaterar Rytsä.

Rytsä vill ännu inte gå in på detaljer kring konceptet för alla hyresgäster har ännu inte offentliggjorts. Konceptet har ändå väckt mycket intresse såväl i Åbo som på annat håll i Finland. Särskilt från huvudstadsregionen och Norra Finland har det kommit mycket förfrågningar.

– Bland dem som visat sitt intresse för konceptet finns företag som vill utvidga sin verksamhet i Åbo, eller helt flytta in i nya lokaler i Logomo, berättar Rytsä.

Havainnekuva Logomosta

Ovan: Illustration över Logomo. Nya lokaler byggs i tre våningar.


Enligt Rytsä vill Logomo inte indela i fack vad som är en kreativ bransch och vad som inte är det. De branscher som tydligt kommer i fråga är bl.a. formgivning, marknadsföringskommunikation och annan kommunikation, spelbransch samt olika musik- och programtjänster. Lika väl kan konceptet betjäna enpersonsföretagare, läroinrättningar, forskare, föreningar eller företagsverkstäder.

Nu söker vi sådana företag som är villiga att delta i piloteringen. Piloteringen börjar i april 2013 då de första hyresgästerna tas in.

– Vi söker företagare med pionjäranda för att utveckla Logomo och dess lokaler tillsammans med oss, säger Rytsä.

Skräddarskydda tjänster för företag

 
I Logomo tas våren 2013 i bruk ca 3500 kvadratmeter lokaler av helheten på 10 000 kvadratmeter i tre våningar. Storleken på de enskilda lokalerna varierar från tio kvadratmeter till hundratals kvadratmeter.

I den första fasen lanseras ett lokalkoncept av en helt ny typ, Konepaja Open Office som erbjuder en smidig modell för tillfälligt och kortvarigt arbete. Vid planeringen har man beaktat hur man kan underlätta rörligheten och nätverksbildningen. Dessutom har man sett till att sikten är bra mellan lokalerna.

– Det erbjuds 300 kvadratmeter rymliga och varierbara lokaler och månadshyrorna är rimliga.  En småföretagare behöver inte nödvändigtvis förbinda sig för en lång tid eftersom kontrakt kan ingås på månadsbasis, berättar Päivi Rytsä.

I fortsättningen kommer Logomo att vara ett hus med full service för de företag som är verksamma i lokalerna.

– Meningen är att erbjuda skräddarsydda tjänster för företagen i Logomo. Huset kommer att stå bl.a. för nätförbindelser, gemensamma mötes- och auditorielokaler, eller t.ex. bastur, beskriver Hartela Oy:s direktör  Kimmo Arjasmaa.

Enligt Arjasmaa förbättrar man också trafikförbindelserna och parkeringsmöjligheterna vid sidan av ombyggnadsarbeten i Logomo.

Auditorio

Ovan: Byggnadsarbeten på Logomo pågår för fullt. Här ett av de nya auditorierna under byggnad.

Exceptionellt restaurangkoncept

Redan i höst öppnar en mångsidig evenemangs- och lunchrestaurang i Logomo.

– Logomo är en exceptionell helhet och det är därför vi ville att restaurangkonceptet också är något speciellt. Det unika med restaurangen bygger på mångsidighet: restaurangen kan snabbt omvandlas från ett café eller en lunchrestaurang till en evenemangsrestaurang eller en klub, konstaterar Sunborn Catering Oy:s operativa direktör Hans Niemi som svarar för genomförandet av restaurangkonceptet.

I restaurangen på ca 600 kvadratmeter kan man äta lunch, fira efter en konsert på kvällen eller ordna privata eller företagstillställningar. Det är meningen att restaurangen är öppen från morgon till kväll så att den smidigt betjänar även företagen i Logomo.

– Restaurangen utgår helt från användarnas behov. Köket kan användas på ett mångsidigt sätt och anpassar sig efter olika situationer utan att kvaliteten på maten eller servicen blir lidande, beskriver Niemi.

Ravintolatyömaa

Ovan: Hartela Oy:s direktör Kimmo Arjasmaa presenterade den kommande restauranghelheten. Meningen är att restaurangen öppnar redan i höst.


suomenkielinen versio | svensk version | english version

Sivua viimeksi päivitetty 16.5.2012 14:16 ja sivu on julkaistu 16.5.2012 14:57

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi