Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

14.6.2012

Nautinto ja kiusaus

Pihajuhlissa tarjolla nautintoja ja kiusauksia

Apteekkimuseossa, pääkirjastossa ja Galleria Titanikissa vietetään torstaina 14.6. ohjelmallisia pihajuhlia, joissa tarjoillaan taidenautintoja monessa muodossa. Pihajuhlat alkavat Apteekkimuseolta. Sieltä siirrytään kirjastopihalle ja viimeiset taidekiusaukset tarjoillaan Titanikilla juhlissa, jotka jatkuvat aina aamukuuteen!

Nautinto ja kiusausApteekkimuseon piha

Apteekkimuseon pihassa tarjotaan klo 14–16 troppia alkuillan taidetarpeeseen. Yli 300 vuotta vanhassa Qwenselin pihassa tunnelmoidaan 1700-luvun musiikin ja runouden parissa. Runoja lukevat klo 14 ja 15 Riitta Vasenkari ja Kirsi Storckovius Turun Lausuntakerhosta. Musiikista vastaavat Ramona Wolin-Takala (alttoviulu) ja Tuomas Takala (klarinetti) klo 14.30 ja 15.30. >> Läntinen Rantakatu 13

Kirjastopiha 

Kirjastopiha täyttyy lapsiperheiden monipuolisella ohjelmalla. >> Linnankatu 2

16–17 Schubertia ja Bachia
Omenapuun varjossa -festivaalin muusikot ystävineen soittavat Bachin Kaksiäänisiä inventioita, Schubertin Jousitrion B-duuri D 471 sekä Bachin Kolmiäänisiä inventioita. Esiintymässä Goran Gribajcevic, (viulu), Anna Kreetta Gribajcevic (alttoviulu), Riikka Lounamaa (alttoviulu) ja Lauri Angervo (sello). Musiikkituokion päätyttyä lapsilla on mahdollisuus tutustua soittimiin.

16–19 Katupiirustusta
Satumainen letkajenkka valtaa kirjastopihan, tule piirtämään oma hahmosi jonon jatkoksi. Katupiirustusta ohjaa kuvataiteilija Suvi Aarnio.

16.30–19.30 Sirkustemppuja
Ilmavan keveää jongleerausta ja taidokkaan yllättävää akrobatiaa. Esiintyjinä Turun AMK:n Taideakatemian sirkusopiskelijat Jukka Haataja ja Rasmus Witikka.

17.00-17.45 Eppu Nuotio loruilee pikkulasten kanssa
Talvella 50 vuotta täyttänyt kirjailija Eppu Nuotio juhli puolta vuosisataansa lasten runoudella. Kirjastopihalla hän loruilee alle 3-vuotiaiden taaperoiden kanssa runoja juhlan kunniaksi ilmestyneestä runovalikoimasta Matkalla tullaan suuremmiksi ja upouudesta ötökkärunokokoelmasta  Papupiilokas.

17–18 Lasten ja isien tarinapiiri
Toimittaja, kirjailija Roope Lipasti jututtaa suunnilleen alakouluikäisiä lapsia ja heidän isiään ja kertoilee uunituoreesta lastenromaanistaan Vilhelmiina ja vanha röyhyttelijä. Se on Lipastin kolmas Vilhelmiina-sarjan seikkailu. Aiemmin ovat ilmestyneet Vilhelmiina ja Juustopään tapaus sekä Vilhelmiina ja vaaralliset kirjat.

17–20 Sadutusta
Sadutuksessa lapsi kertoo tarinan, joka kirjataan ylös sellaisenaan. Näin saatu satu luetaan lapselle, ja hän saa korjata sitä halutessaan. Sadutus sopii kaikille yli 3-vuotiaille. Saduttajana toimii sanataideohjaaja ja kirjasto-opiskelija Terhi Hannula.

17.30–18 ja 18.30–19 Ruotsinkielinen satutunti
Ruotsinkielisiä tarinoita elävöittävät sorminuket, pehmolelut ja muut visuaaliset keinot. Enintään 12 lapsen ryhmissä pidettävät satutunnit on suunnattu yli 3-vuotiaille. Tarinoita kertoo Paola Fraboni, jonka satutuntia seurasivat Turun pääkirjastossa viime vuonna myös Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel.

Nautinto ja kiusaus18–18.30 Kirjavinkkausta
Nauti kesästä - maista mansikkaa, rakenna maja, lähde ongelle tai tutki ötököitä. Informaatikko Leena Turunen kertoo parhaista kesäkirjoista.

18.30-19.30 Markus Majaluoma piirtää ja satuilee
Markus Majaluoma tunnetaan muun muassa Heinähattu ja Vilttitossu sekä Ella-kirjojen ilmeikkäistä kuvituksista sekä omista kirjoistaan Hulda ja Jalmari ja Isä-sarja. Hän piirtää pihajuhilla lastenkirja-aiheisia kuva-arvoituksia kaikenikäisille. Oikein arvanneiden kesken arvotaan pieniä palkintojakin.

Lisäksi illan aikana 

  • performanssitaiteilija Leena Kelan tunnistettavia satuhahmoja
  • Saara Pitkäsen haitarimusiikkia
  • Cafe Siriuksen pieniä herkkuja
  • Pop up -kirjastopyörä kiertää pihalla ja korttelissa
  • Musaston iltasoitossa meditaatiomusiikkia klo 18–20, Taiteiden talon 2. krs
  • jaossa Nautinto ja kiusaus -aiheluetteloa

Sateen sattuessa ohjelmaa siirretään sisätiloihin.

Galleria Titanik

Arte ry tarjoilee viimeiset taidekiusaukset klo 21–06 Galleria Titanikissa. Parhaat nautinnot ovat salaisuuksia. Mitä todella tapahtuu? Se paljastetaan tapahtumapäivänä klo 12 osoitteessa www.titanik.fi. >> Itäinen Rantakatu 8

Pihajuhlat järjestävät yhdessä Turun museokeskus, Turun kaupunginkirjasto ja Arte ry. 

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa nautiskelemaan!

Lisätietoja:


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 14.6.2012 19:37 ja sivu on julkaistu 14.6.2012 12:02

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi