Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

11.6.2012

Vasikkajuhla avaa kesäkauden

Turun kulttuurikesä avautuu Vasikkajuhlilla kaupunginkirjaston sisäpihalla keskiviikkona 13.6. klo 18.30 alkaen. Kutsuvierastilaisuus toivottaa Miina Äkkijyrkän Sweet Yellow Mellow –vasikkateoksen tervetulleeksi Turkuun, kun se tulee osaksi kaupungin taidekokoelmaa. Samassa tilaisuudessa luovutetaan Turun kaupungin kulttuurilautakunnan viime joulukuussa myöntämä Aboa-apuraha taiteilija Heli Konttiselle.

Taitelija Miina Äkkijyrkän keltainen vasikkaveistos on ilahduttanut Turun kaupungin pääkirjaston sisäpihalla keväästä 2011 lähtien. Sweet Yellow Mellow –veistos osallistui kulttuuripääkaupunkivuoden Wäinö!-kuvanveistonäyttelyyn, joka esitteli jo vakiintuneiden kuvataiteilijoiden ohella nuoren sukupolven taitoa ja kerronnallista osaamista.

Nautaeläinten kuvaajana ja suomalaisen kyyttökarjan puolustajana tunnetuksi tulleen Äkkijyrkän veistos kuvaa viitteellisesti, mutta kohteen olemuksen hyvin tavoittaen hontelojalkaista, hellyttävää vasikkaa. Vasikka on väriltään oranssinkeltainen, mihin viittaa myös teoksen nimi.  Raskaista teollisista materiaaleista rakentuvan teräsjättiläisen kehonkieli on herkkää ja viehkeää.

- Sweet Yellow Mellow –veistoksen siirtyminen kaupungin taidekokoelmaan vahvistaa osaltaan kulttuuripääkaupunkivuoden perintöä ja takaa, että kulttuuriin voi törmätä jatkossakin missä vain, iloitsee Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Arve.

Teoksen ovat rahoittaneet Turku 2011 –säätiö, Turun kaupunki ja arkkitehti Benito Casagrande. Tiivis ja uutta luova yhteistyö kaupungin, Turku 2011 –säätiön ja aktiivisten toimijoiden kesken jatkuu vahvana myös kulttuuripääkaupunkivuoden jälkeen. Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden 167 hankkeesta jatkaa noin 50, joista yksi on Äkkijyrkän Sweet Yellow Mellow -veistos.

Aboa-apuraha lyhytelokuvan tekemiseen

Samana iltana luovutetaan taiteilija Heli Konttiselle Aboa-apuraha. Turun kaupungin kulttuurilautakunta myönsi viime vuoden joulukuussa apurahan ranskalais-suomalaisen lyhytelokuvan toteuttamiseen.

Kulttuurilautakunta totesi joulukuisissa perusteluissaan Konttisen olevan pitkänlinjan toimija niin valokuvan kuin kuvataiteenkin kentällä. Viime vuosina hän on vienyt työskentelyään mediataiteen ja performanssin suuntaan.

Aboa-apuraha on vuoden työskentelyapuraha, jonka suuruus vuodelle 2012 on 19 029,51 euroa. Apurahalla Konttinen käsikirjoittaa ja ohjaa ranskalais-suomalaisena yhteistyönä toteutettavan lyhytelokuvan Ourson, jonka yhteiskunnallisesti tärkeitä teemoja kulttuurilautakunta arvosti. Teoksen avulla käsitellään muun muassa erilaisuudesta syntyvää eriarvoisuutta

Kulttuurilautakunta haluaa tukea elokuvataiteen tilannetta Turussa antamalla mahdollisuuden toteuttaa taiteellisesti laadukas, omaperäinen ja kansainvälinen lyhytelokuva Turussa.
Aboa-apurahan luovuttavat Heli Konttiselle kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Elina Rantanen ja kulttuurijohtaja Minna Sartes.

Nyt avautuvalla värikkäällä kulttuurikesäkaudella koetaan Turku 2011 -säätiön jatkorahoituksella uudestaan niin Tasapainoilua Aurajoessa kuin suosittu värikkäistä kuplista koostuva Colourscape sekä katukulttuuria esittelevä Eurocultured-festivaali.

Vasikkajuhla on kutsuvierastilaisuus, ja media on tervetullut mukaan.

Lisätiedot:

 • Minna Arve
  Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja
  minna.arve(a)turku.fi
  044 907 5210

 • Cay Sevón
  Turku 2011 –säätiön toimitusjohtaja
  cay.sevon(a)turku.fi
  040 764 9541

Aboa-apurahan osalta


Sivua viimeksi päivitetty 11.6.2012 10:22 ja sivu on julkaistu 11.6.2012 10:22

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi