Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

14.6.2012

Fortuna-kortteli tarvitsee luovaa hulluutta

emma ja jarmo

Yllä: Emma Salokosken & Jarmo Saaren tunnelmallinen esitys lämmitti yleisöä.

Keskiviikkona vietettiin Fortuna-kesän avajaisia. Ilmaisessa tapahtumassa olivat esiintymässä Emma Salokoski & Jarmo Saari sekä Turku Bandstandin voittaja The Reed Fags. Lämmin kesäilta veti runsaasti kiinnostuneita kuulijoita kortteliin. Fortunasta on kehittymässä ainutlaatuinen kaupallinen designkeskus ja vapaa-ajanviettopaikka.

Uniikin kauppakorttelin idean takana on Sanna Suomi, Sylvi Salonen Oy:n toimitusjohtaja. Korttelin kehittämishanke on nyt Suomen mukaan hyvässä vaiheessa, kun korttelin tiloja päästään korjaamaan ja suunnittelemaan.

‒ Meidän pitää löytää oikeat liikkeet ja yritykset mukaan ja uskon, että hankkeen onnistuminen on juuri siitä kiinni. Tietynlaista luovaa hulluutta tarvitaan nyt. Tämä on ollut hurjan mielenkiintoinen hanke myös henkilökohtaisesti ja parin vuoden rutistuksen jälkeen ollaan maalissa, Suomi jatkaa.

Ajatus designkeskuksesta lähti pienen yrittäjän näkökulmasta ja siitä, minkälaisessa toimintaympäristössä pienet toimijat voisivat yhdessä toteuttaa unelmaansa.

‒ Asiakkaille pitää pystyä tänä päivänä tarjoamaan tunteita ja elämyksiä. Pienillä toimijoilla ei kuitenkaan ole usein suurta markkinointibudjettia, joten tällaisessa kauppakorttelissa voisimme hyödyntää toinen toisiamme, Suomi iloitsee.

Nina’s -liikkeen toimitusjohtaja Niina Kurkinen on samaa mieltä Suomen kanssa pienten yritysten mahdollisuudesta toimia yhdessä. Kuitenkin kynnys siirtyä kivijalkaliikkeestä sisäpihakortteliin mietityttää.

emma

Yllä: Emma Salokoski esitti kappaleita myös uudelta Emma Salokoski Ensemblen levyltä.

‒ Fortuna on toki aivan upea paikka ja sen sijainti on paras mahdollinen, kuitenkin toimivaan kokonaisuuteen tarvitaan muutakin. Jos meidän liikkeemme tulisi Fortunaan, olisi hyvä, että naapurissa olisi muita samankaltaisia muotiliikkeitä. Se yhdistäisi toimijoita ja loisi tunnelmaa, Kurkinen summaa.

Turun Seudun Kehittämiskeskuksen elinkeinojohtaja Niko Kyynäräinen uskoo korttelin vetovoimaan ja korostaa myös erilaisten yhteistöiden merkitystä hankkeessa.

‒ Fortuna on todella onnen ja sattuman kortteli ja toivottavasti tässä on siemen uudenlaiselle yhteiselle, sisäiselle toiminnalle. Suunnitelmia ei voi kuitenkaan hätiköiden tehdä, koska tämä on arvokas ja historiallinen paikka. Museokeskus on ollut hienosti mukana Fortunassa, vaikka tietysti hankkeen lähtökohtana ovat liiketoiminnalliset periaatteet.

Laatu on vahva identiteetti

Fortuna-korttelin tavoitteena on luoda Turun keskustaan kaupallinen designkeskus, jossa alueen kulttuuri pääsee esittäytymään kuluttajille. Suomi toivoo kortteliin tulevan niin sanottuja shop-in-shop-liikkeitä, joista pienet merkit ja designerit voivat vuokrata myyntitilaa omille tuotteilleen.

‒ Shop-in-shop-konsepti antaa oivan mahdollisuuden pienille merkeille ja opiskelijoille tuoda omia mallistojaan esille edullisesti. Kausittain vaihtuvat pienliikkeet myös tuovat liikkuvuutta ja lisää kävijöitä alueelle, Sanna Suomi pohtii.

Onnistuneita kauppakortteleita löytyy jo esimerkiksi Tukholmasta, Pariisista ja Lontoosta. Jokaisessa niissä on paljon erilaisia liikkeitä ja monet on rakennettu vanhaa kunnioittaen. Kurkinen näkee, että erityisesti laadukas toteutustapa muissa kortteleissa kertoo vahvasta identiteetistä, joka puolestaan tuo kävijöitä.

‒ Uskon todella, että Fortuna-korttelista voisi tulla merkittävä paikka Turulle, Niina Kurkinen kannustaa.

Kesäiltojen ohjelmaa Fortunassa

Fortunan sisäpihalla järjestetään joka keskiviikko sekä muutamana viikonloppuna monipuolisia ja viihdyttäviä ilmaistapahtumia aina Taiteiden yöhön asti. Kesän edetessä luvassa on stand-upia, sirkusta, oopperaa, jazzia, design-myyjäiset, elävää musiikkia ja elokuvia!

Tulevana lauantaina 16.6. korttelissa voi nähdä oopperan tähtiä kesätaivaan alla Ooppera picnicin merkeissä. Esiintyjinä ovat Anna-Kristiina Kaappola, Robert McLoud, Päivi Nisula, Juha Hostikka ja Maikki Säikkä. Tapahtuma alkaa klo 16.

the reed fags

Yllä: Energinen The Reed Fags soitti aurinkoiselle yleisölle Fortuna-korttelin avajaisohjelmassa.

Aiheesta lisää

 


Sivua viimeksi päivitetty 14.6.2012 12:49 ja sivu on julkaistu 14.6.2012 12:47

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi