Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

28.6.2012

Itämeren maiden pääministerit kokoontuvat Turussa 2014

Turku on varmistunut Itämeren maiden seuraavan pääministerikokouksen isäntäkaupungiksi. Huippukokous pidetään kesäkuussa 2014. Edellinen pääministerikokous pidettiin Stralsundissa toukokuun lopulla Saksan liittokansleri Angela Merkelin kutsusta.

Aloitteen Itämeren maiden huippukokouksen saamisesta Turkuun teki kaupunginjohtaja Aleksi Randell, joka oli asiasta yhteydessä pääministeri Jyrki Kataiseen.

- Olen erittäin tyytyväinen siitä, että saamme toimia tämän Itämeren maiden huippukokouksen isäntäkaupunkina, iloitsee kaupunginjohtaja Randell.

- Huippukokouksen isännöinti tulee nähdä merkittävänä arvostuksen osoituksena kaupunkimme aktiiviselle toiminnalle Itämeren alueen yhteistyön kehittämisessä. Kokous antaa meille myös oivan tilaisuuden tehdä tunnetuksi tärkeitä pitämiämme asioita, kuten Tukholmasta Turun ja Helsingin kautta ulottuvan Itämeren kasvukäytävää ja Turku-prosessia, Randell lisää.

Turun huippukokous on järjestyksessä 10. Itämeren pääministereiden tapaaminen. Se liittyy Suomen puheenjohtajuuteen Itämeren valtioiden neuvostossa (CBSS). Puheenjohtajuus kestää vuoden, päättyen kesäkuun lopussa 2014. Huippukokouksen ajankohdaksi on suunniteltu kesäkuuta 2014.

Turku saa isännöidä myös muita merkittäviä konferensseja

Jo aiemmin on varmistunut, että Turussa pidetään huippukokoukseen liittyen myös Itämeren alueen talouselämän ja yhteiskunnallisten vaikuttajien merkittävin vuosittainen tapaaminen, Baltic Development Forum. Myös Itämeren maiden kansalaisjärjestöjen vuosittainen konferenssi sekä muita merkittäviä Itämeri-aiheisia kokouksia ja yleisötapahtumia on suunnitteilla. Tapahtumat pyritään järjestämään siten, että myös pääministerit voivat joihinkin niistä osallistua.

Lisätietoja:
yhteysjohtaja Mikko Lohikoski

 


Sivua viimeksi päivitetty 28.6.2012 11:18 ja sivu on julkaistu 28.6.2012 11:08

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi