Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

4.7.2012

Telakkarannan nosturit kunnostetaan ja siirretään Kalmarinaukiolle

Aurajoen itärannan kahden telakkanosturin kunnostaminen pysyvää säilyttämistä varten on aloitettu. Nosturit muun muassa hiekkapuhalletaan ja maalataan sekä kaikki puuvuoraukset uusitaan vanhan ilmeen mukaiseksi. Kunnostustyön jälkeen nosturit siirretään syyskuussa noin 200 metriä yläjuoksun suuntaan Telakkarannan kaava-alueella olevalle Kalmarinaukiolle. Nosturit on määrätty suojeltavaksi ja niiden sijoituspaikat on määrätty alueen asemakaavassa. Siirto lopullisille paikoille tapahtuu syyskuussa 2012.

Telakkanosturien ulkoisia osia pyritään mahdollisimman paljon säilyttämään ja kunnostamaan. Sähkötekniikkaa ja ohjaamojen sisällä olevia laitteistoja ei kuitenkaan säilytetä. Turvallisuuden vuoksi myös kulkutikkaat katkaistaan ja lukitaan siten, että kiipeäminen ylös nosturiin ei ole mahdollista. Lisäksi nosturin alaosassa sijaitsevat kunnostuskelvottomat sähkökaapit poistetaan.

Kunnostetut nosturit sijoitetaan suurin piirtein Suomen Joutsenta ja Tykkivene Karjalaa vastapäätä. Toinen nostureista tulee muodostamaan merikeskus Forum Marinumin kohdalla olevan, jo kunnostetun museonosturin kanssa näyttävän ’portin’ Aurajokeen.

Nosturien siirto- ja kunnostustyöt tekee Turun Korjaustelakka omin ja paikallisten alihankkijoiden voimin.

Turun Korjaustelakka luovuttaa kunnostetut ja siirretyt nosturit Turun Kiinteistöliikelaitokselle aikaisemmin laaditun sopimuksen mukaisesti. Nosturit lisätään Forum Marinumin kokoelmiin ja ne tulevat olemaan pysyviä Kulttuuripääkaupungin 2011 teollisen kulttuurin monumentteja Aurajoen rannalla.

Lisätietoa:
Ismo Rantanen, puh. 040 169 5550, Turun Korjaustelakka
Projektipäällikkö Janne Laine, Kiinteistöliikelaitos


Sivua viimeksi päivitetty 4.7.2012 10:12 ja sivu on julkaistu 4.7.2012 10:12

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi