Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

2.11.2012

Liikkumisrajoitukset ovat edelleen voimassa

Kuralan Kylämäen puhdistaminen etenee suunnitelmien mukaan

Kuralan Kylämäen navettaa on desinfioitu ja kulkureittejä kalkittu. Aiemmat liikkumisrajoitukset ovat kuitenkin yhä voimassa.

Kesäkuun lopulla tilalta löydettiin EHEC-bakteeria maidosta ja eläimistä sekä navettaympäristöstä. Turun museokeskus on tehnyt mittavia puhdistustoimia esimerkiksi puhdistamalla navettaa ja kalkitsemalla kulkureittejä. Liikkumisrajoituksia voidaan lieventää vasta kun kaikki terveysviranomaisten edellyttämät toimenpiteet on tehty. Lisäksi odotetaan lisää tutkimustuloksia, ennen kuin voidaan ryhtyä suunnittelemaan tilan avaaamista.

Liikkuminen navetan ympäristössä on kielletty. Nautoihin ja lampaisiin ei saa koskea, koska EHEC-bakteeri tarttuu herkästi eläimistä. Kuralassa käyneitä pyydetään noudattamaan yleisiä käsihygieniaohjeita. Raakamaidon myynti tilalta on lopetettu.

Museokeskuksen järjestämä yleisötoiminta kuten työpajat on toistaiseksi keskeytetty. 

Tilalle on tehty riskinhallintasuunnitelma EHEC-tartuntojen ehkäisemiseksi ja tartuntariskin alentamiseksi. Terveysviranomaiset seuraavat tarkastuksin suunnitelman toteutumista.

Miten EHEC tarttuu?

Tartunta saadaan yleensä ulosteella saastuneen ja huonosti kypsennetyn ruuan tai juoma- ja uimaveden välityksellä. Tartunta voi levitä myös käsien välityksellä henkilöstä toiseen esimerkiksi perheenjäsenten välillä tai kosketuksesta EHEC-bakteeria kantaviin eläimiin. Tartunnan saanut henkilö voi kantaa bakteeria elimistössään jopa 1-3 viikkoa oireiden loppumisen jälkeen.

EHEC-infektion tavallisimmat oireet ovat ripuli, oksentelu ja vatsakipu, mahdollisesti myös kuume. Ripuli voi olla veristä. Lapset ja vanhukset ovat alttiimpia sairastumaan infektion vaikeampiin muotoihin.

Oirehtivia, joilla on ollut kontakti tilan raakamaitoon tai sen välityksellä sairastuneisiin, pyydetään ottamaan välittömästi yhteyttä terveyskeskukseen.

Aiheeseen liittyen

Aiemmin uutisoitua


Sivua viimeksi päivitetty 2.11.2012 11:17 ja sivu on julkaistu 31.7.2012 15:07

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi