Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

23.1.2015

Opetustoiminta päiväkodeille

Puumerkin kirjoittaminen hanhensulkakynällä vaatii keskittymistä. Kuva: TMM / Pekka Kujanpää.

Kaikissa museoissamme on paljon nähtävää ja koettavaa. Kuralan Kylämäellä on maatalon eläinten lisäksi mm. leikkitupa ja Iso-Kohmon lastenkamari ja pihoilla leikkipaikkoja. Turun linna on jo rakennuksena jännittävä kohde. Pienoismalli Juhana Herttuan hovista ja tonttu-ukon aarrekammio ovat lasten suosikkikohteita linnassa. Siellä on myös ritarisali, jossa voi sovittaa ritarivarusteita. Apteekkimuseon piharakennukseen on sisustettu lasten apteekki valtavine hämähäkinseitteineen. Luostarinmäki on lasten mittakaavaan sopiva kaupunki. Sieltä voi löytää entisajan lapsille kuuluneita tavaroita. Biologisen museon täytetyt eläimet johdattavat keskelle luontoa. Siellä voi kohdata aitoja eläimiä, joita lapsiryhmä tuskin näkee luonnossa. Wäinö Aaltosen museossa nykytaide aukeaa lapsille mutkattomasti. Taidemuseokäynnistä kannattaa tehdä luonteva osa varhaiskasvatusta.

Museot järjestävät lapsille teemapäiviä ja tapahtumia. Osa tapahtumista liittyy vuodenkiertoon: jouluun, pääsiäiseen tai laskiaiseen. Kuralan Kylämäen syyspäivillä tai Luostarinmäen käsityötaidon päivillä voi tutustua entisajan elämänmenoon. Linnassa taas eletään ritariajassa. Wäinö Aaltosen museon työpajassa tehdään taidetta ohjaajan opastuksella.

Päiväkodit voivat tilata eri museoistamme opastettuja kierroksia. Tällaisia ovat mm. Pikkuritarikierros ja Sofian ja Juliuksen hovikierros Turun linnassa. Museoihin ja tapahtumiin voi tutustua myös itsenäisesti. Koulutamme päiväkotien henkilökuntaa löytämään museoista sen punaisen langan.

Oheismateriaalit
Biologinen museo
Kuralan Kylämäki
Turun linnan Ritariklubi

Vinkkejä onnistunutta museokäyntiä varten

Opastilaukset ja lisätietoja
Turun linna (02) 262 0322
Luostarinmäen käsityöläismuseo (02) 262 0350
Kuralan Kylämäki (02) 262 0420
Apteekkimuseo ja Qwenselin talo (02) 262 0280
Biologinen museo (02) 262 0340
Wäinö Aaltosen museo (02) 262 0850

Turun päiväkodeille, peruskouluille, lukioille ja toisen asteen oppilaitoksille sisäänpääsy on ilmainen kaikkiin Turun museokeskuksen  museoihin lukuun ottamatta touko-kesäkuuta. Opettajat pääsevät OAJ:n kortilla ilmaiseksi valmistelemaan oppitunteja. Muilta ryhmiltä ja palveluista peritään hinnaston mukaiset maksut.

Hinnasto


Sivua viimeksi päivitetty 23.1.2015 9:13 ja sivu on julkaistu 23.5.2005 11:29

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun museokeskus | PL 286, 20101 Turku | 20101 Turku | puh. (02) 330 000 | etunimi.sukunimi@turku.fi