Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

 

Kulttuuripolkua WAMiin

5. luokille näyttelyvierailu

Wäinö Aaltosen museo on 5. luokkien Kulttuuripolun kuvataiteen käyntikohde

Turun koulujen 5. luokat kutsutaan kerran lukuvuodessa Kulttuuripolku-käynnille Wäinö Aaltosen museoon. Vierailun ajankohta vaihtelee näyttelyohjelmiston mukaan.

5. luokkien kulttuuripolkukäynti WAMiin pitää sisällään ilmaisen opastetun kierroksen esillä olevaan näyttelyyn. Kierroksen aikana kuullaan myös museon toiminnasta Turun kaupungin taidemuseona sekä tietenkin kuvanveistäjä Wäinö Aaltosesta. Yhdessä oppaan kanssa pohditaan myös, minkälainen on taiteilijan ammatti ja miten eri tavoin taideteokset ja niiden ideat syntyvät. Vuorovaikutteisella opastuksella on tilaa myös keskustelulle. Museovierailuun kannattaa varata aikaa noin tunti.

Lukuvuosi 2014–2015

Lukuvuoden 2014–2015 Kulttuuripolku-käynnit ajoittuvat tammi-helmikuulle 2015, jolloin 5. luokat tutustuvat näyttelyyn Ääni – kuva – kokemus. Näyttely esittelee kuvan ja äänen kokemuksellisia kohtaamisia. Ääni voi synnyttää kuulijassa visuaalisia, tilallisia tai tarinallisia mielikuvia, ja kuvat voivat puolestaan viestiä meille äänimaailmoista tai hiljaisuudesta. Näyttely keskittyy hahmottamaan näitä kohtaamisia suomalaisten nykytaideteosten kautta. Lue lisää näyttelystä

Kulttuuripolku-opastuksia 5. luokille järjestetään 13.1.–13.2.2015 ti–pe klo 8–15. Varaa käyntiaika luokallesi hyvissä ajoin ennen museovierailua!  Varaukset tehdään Lyyti-järjestelmän kautta (ks. linkit alla). Kunkin viikon linkki sulkeutuu aina edeltävällä viikolla. Opastukset alkavat parittomilla viikoilla tasatunnein ja parillisilla viikoilla puolelta.

Varaa opastus viikolle 3

Varaa opastus viikolle 4

Varaa opastus viikolle 5

Varaa opastus viikolle 6

Varaa opastus viikolle 7

7–9. luokille Patsastelua

Kulttuuripolun 7–9. luokkien vapaasti valittaviin kohteisiin kuuluu Turun kaupungin julkisiin veistoksiin tutustuttava patsaskävely eli Patsastelu.

Patsastelussa opettaja opastaa WAMin materiaalin avulla luokkansa kävelyreitin varrella oleviin kaupunkiveistoksiin.

Turun kaupunkikuvassa on noin 80 julkista kaupungin taidekokoelmaan kuuluvaa veistosta. Tämä avoin ja monipuolinen taidenäyttely on esillä velotuksetta ympäri vuorokauden. Veistokset kertovat historiastamme ja ulottuvat tulevaisuuteen. Ne leikittelevät mielikuvituksellamme ja havaintokyvyllämme.  Ne muodostavat kaupunkikuvaan kuuluvan tunnusmerkistön, joka osaltaan on luomassa kaupungin henkeä ja luonnetta.

Turun kaupungin ulkoveistokset

Patsastelukartat

Tervetuloa museoon!

Lisätietoja: Museopedagogi Johanna Seppä


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 15.12.2014 16:09 ja sivu on julkaistu 16.3.2007 13:49

Muut nostot

kattokuplat_WAM

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Graafinen versio

© 2012 Wäinö Aaltosen museo | Itäinen Rantakatu 38, 20810 Turku | puh. (02) 262 0850 | wam@turku.fi