Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

Risut ja oksat otetaan maksutta vastaan

Puutarhajätettä vastaanotetaan ympäri vuoden

Topinojan, Isosuon ja Rauhalan jätekeskuksiin sekä Auranmaan lajitteluasemalle voi viedä puutarhajätettä ympäri vuoden. Viiden euron kuutiohinnalla katetaan kustannukset haravointijätteen vastaanotosta ja käsittelystä.

Paristonkeräys

Vähittäiskaupan paristonkeräysjärjestelmä

Käytetyt paristot ja akut

Paristojen ja akkujen tuottajavastuujärjestelmä velvoittaa paristoja ja akkuja myyvät liikkeet vastaanottamaan käytetyt tuotteet takaisin kuluttajilta.

Jokiranta

Kulttuurinautinto alkaa siisteydestä

Massatapahtumien roskat boxeihin

Turun kaupungin kiinteistöliikelaitos käynnistää DBTL-kaupunkitapahtumasta alkavan Pafebox-jätekeräysjärjestelmän kokeilun. Kokeilulla ennakoidaan 2011 kulttuuripääkaupunkivuoden tarpeita.

 

Jätteet ja kierrätys

Mitä vähemmän syntyy jätettä, sitä enemmän säästyy energiaa ja luonnonvaroja. Samasta syystä jätteet kannattaa lajitella ja kierrättää. Kierrätykseen ohjaaminen on lisäksi edullisempaa kuin lajittelemattoman jätteen käsittely.

Jätelainsäädäntö pyrkii kestävään kehitykseen. Ensisijaisesti on pyrittävä ehkäisemään jätteen syntyä. Toisella sijalla on jätteen käyttäminen raaka-aineena eli kierrätys. Kierrätykseen kelpaamattomat jätteet pyritään käyttämään hyödyksi energiana. Turussa jätehuoltoyritykset toimittavat poltettavan jätteen Topinojan jätekeskukseen, josta se siirtokuormataan kuljetettavaksi jätevoimaloihin Tukholmaan, Vantaalle ja Riihimäelle. Viimeisenä vaihtoehtona on jätteen turvallinen loppusijoittaminen kaatopaikalle.

Vaaralliset jätteet tulee aina pitää erillään toisistaan ja muista jätteistä. Samoin isokokoisille jätteille, erityisjätteille ja sähkö- ja elektroniikkajätteille on omat toimituspaikkansa, eikä niitä saa sekoittaa tavanomaisiin jätteisiin.

Vasemmalla olevien linkkien avulla pääset tutustumaan turkulaiseen jätehuoltoon ja kierrätysmahdollisuuksiin. Turun Seudun Jätehuolto Oy:n sivuilta löydät tietoa alueen jätehuoltopolitiikasta ja -strategiasta. Yhtiön vuosikertomuksessa kerrotaan alueen jätehuoltojärjestelyistä.

Turun Seudun Jätehuolto Oy


suomenkielinen versio | svensk version | english version

Sivua viimeksi päivitetty 25.2.2015 12:53 ja sivu on julkaistu 5.2.2007 11:02

Muut nostot

Lisätietoja

 

Turun Seudun Jätehuolto Oy

Tuottajavastuu jätehuollossa

Jätteenkäsittelylaitteita

Järjestöjä ja yhteisöjä

Muuta jätetietoutta

 

 

 

 

 

 

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi