Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

Kurkistusluukkuja kasvien kulttuurihistoriaan

Kukkien lumoa

Kukkia siellä, kukkia täällä – kukkia kaikkialla. Museokeskuksen uusin julkaisu luo monipuolisen katsauksen kukkivaan maailmaamme. Tässä teoksessa ruusut hehkuvat ja seinätkin kukkivat!

Luostarinmäki Salaperäinen lastenkirja

Maija-Leena Keron Salaperäinen Luostarinmäki

Uusi lastenkirja on palanen Turun historiaa

Turulla on pitkä historia, josta voi ammentaa aiheita lasten kirjallisuuteen ja käsitellä niitä siten, että tosiasiat liikkuvat mielikuvituksen siivin. Uusi kirja "Salaperäinen Luostarinmäki" kertoo tarinan Ukko Naavaparrasta, metsänhaltijasta joka päätti lähteä kaupunkiin.

Tirkistelyä förmaakeihin ja kammareihin (noston kuva). TMK

Turkulaista asumista kahden vuosisadan takaa

Tirkistelyä förmaakeihin ja ylishuoneisiin

Turussa koettiin 1700-luvulla ennennäkemätön nousukausi, joka heijastui myös kaupunkitilaan ja asuntoihin. Turun museokeskuksen uusin julkaisu kuvaa Turun palossa tuhoutuneen kaupunkiympäristön arjen tiloja.

Museo matkalla huomiseen, kansikuva. TMK

Aboa 2009–2010

Museo matkalla huomiseen

Museo matkalla huomiseen -julkaisun kahdeksassa artikkelissa käsitellään Museokeskuksen toimintaa, yhteisenä tekijänä on tämänhetkinen museotoiminnan muuttuvaisuus ja yhä kiihtyvämpi kehittyminen.

Rakkaudesta rakennuksiin, nosto. Turun museokeskus

Kartanot Irja Sahlbergin tutkimuskohteina

Rakkaudesta rakennuksiin

Rakkaudesta rakennuksiin on opintomatka rakentamisen historiaan. Kirja on myös kunnianosoitus tutkija Irja Sahlbergille, Turun museomaailman "suurelle naiselle".

 

Turun museokeskuksen julkaisutoiminta

Museoiden keskeinen tehtävä ihmisen aineellisen kulttuurin keräämisen ja tallentamisen ohella on kokoelmiinsa perustuvan tiedon välittäminen. Museoiden tärkein keino tiedon välittämiseksi on perus- ja vaihtuvat näyttelyt, mutta myös julkaisutoiminnalla on ollut keskeinen merkitys välittämistehtävässä. Turun museokeskus julkaisee ja kustantaa vuosittain noin 10 teosta ja painosmäärät vaihtelevat 1 000–3 000 kappaleeseen.

Museon julkaisutoiminta keskittyy seuraaviin sarjoihin:

Opaskirjat ovat kiinteä osa asiakaspalvelutehtävää. Niiden tarkoituksena on auttaa vierailijaa omaehtoisessa museoon tutustumisessa.

Näyttelyluettelot esittelevät erikoisnäyttelyjen taustoja ja esineistöä. Museon tavoitteena on julkaista näyttelyluettelo kaikista erikoisnäyttelyistään.

Vuosikirja ABOA:ssa julkaistaan lyhyehköjä, yleistajuisia artikkeleita museon kokoelmista ja toimintaan liittyvistä asioista. Ensimmäinen vuosikirja julkaistiin jo v. 1935 Turun kaupungin historiallisen museon vuosijulkaisun nimellä.

Julkaisuja -sarjassa julkaistaan laajoja kokoelmiin ja museon toimialaan liittyviä tutkimuksia. Sarjassa on julkaistu mm. turkulaisia merkkituotteita esittelevä ”Sisua, Siloa, Sinappia - merkkituotteita Turusta” ja ”Turun kaakelin kaakeliuunit” -tutkimukset.

Julkaisujen myynti ja tilaus

Turun museokeskuksen julkaisuja voit ostaa Turun linnan ja Luostarinmäen käsityöläismuseon museokaupoista. Kirjatilauksista huolehtii Fatabur Shop.

Turun linna, Museokauppa Fatabur
Luostarinmäen käsityöläismuseo, Museokauppa Hantvärkki

Luettelot Turun museokeskuksen julkaisuista


Sivua viimeksi päivitetty 23.1.2015 9:03 ja sivu on julkaistu 3.6.2005 13:25

Muut nostot

Brinkkalan kirjakauppa on avoinna
ti–pe klo 12–18
la klo 11–15
su–ma suljettu

Brinkkalan kirjakauppa

Yhteystiedot

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun museokeskus | PL 286, 20101 Turku | 20101 Turku | puh. (02) 330 000 | etunimi.sukunimi@turku.fi