Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

Pois kaatumisen pelosta ja liikkeelle

Tasapainoa voi ja pitää harjoitella

Kun tasapaino järkkyy ja kaatumiset yleistyvät myös sairaanhoidon kustannukset kasvavat. Tasapainoa voi kuitenkin parantaa esimerkiksi erilaisella aistiharjoittelulla. Apulaisosastonhoitaja Tiina Pitkänen palkittiin ikääntyneiden potilaiden tasapainon parantamiseksi tehdystä työstä.

Turun kaupungin terveydenhuollon yksiköt liittyvät mukaan

Potilastiedon arkisto käytössä Turussa

Potilastiedon arkistosta löytyvät tiedot mm. lääkärikäynti- ja hoitojaksoista, potilaskertomusteksteistä, diagnooseista, laboratoriotutkimuksista, röntgentutkimuksien lausunnoista. Potilaat ja henkilökunta näkevät hoitotiedot ja sähköiset reseptit jatkossa yhdestä paikasta.

35 vuotta Turun kaupungin puheterapeuttina

Onnistunut puheterapia vaatii luottamusta

Paperipinoja siellä täällä - ja niiden kätköistä löytyy monta mielenkiintoista tietoa, muun muassa kuva Turun kaupungin terveysviraston julkisivusta vuodelta 1979. Osoitteessa Yliopistonkatu 13 sijainnut virasto oli puheterapeutti Thure Wahlroosin ensimmäinen työpaikka.

 

Lääkinnällinen kuntoutus

Arjessa selviytyminen voi olla kehitysviiveen, sairauden, tai vamman vuoksi vaikeutunutta. Ongelmat voivat tulla esille esim. kommunikoinnissa, liikkumisessa ja muissa päivittäisissä toiminnoissa. Terapia-  ja apuvälinepalvelujen avulla edistetään asiakkaan kuntoutumista eri ikävaiheissa. Aikuisikäisen kuntoutujan toimintakykyä ylläpidetään ja parannetaan sekä tuetaan itsenäistä selviytymistä päivittäisissä toiminnoissa. Lasten kohdalla tavoitteena on kehityksen eri osa-alueiden tukeminen oppimisvalmiuksien ja arjessa selviytymisen parantamiseksi.

Lääkinnällisen kuntoutuksen palveluihin kuuluvat

Toimipisteiden yhteystiedot ja ohjeet lähetteen saamiseksi löytyvät yllä mainittujen palvelujen omilta sivuilta. Järjestämme palvelut turkulaisille ensisijaisesti oman henkilökuntamme antamina, minkä lisäksi tarvittaessa ostamme palveluja.

Lääkinnällinen kuntoutus palvelee kaikkia turkulaisia ja se kuuluu Turun kaupungin hyvinvointitoimialan polikliinisten palveluiden tulosyksikköön.


Sivua viimeksi päivitetty 25.3.2015 8:13 ja sivu on julkaistu 28.12.2009 0:00

Muut nostot


 
Hyvinvointipalveluverkko

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi