Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

2.5.2012

Suunnistaja
Kuva: Jarmo Jerkku

Turku Sprint 2012 järjestettiin vapunpäivänä

Suunnistajat hakivat rasteja Turun Mäntymäessä

Turun Suunnistajat järjesti yhteistyössä Turun kaupungin ja Turun Seudun Urheiluakatemian kanssa Turku Sprint 2012 -suunnistuskilpailun vapunpäivänä 1.5. Kyseessä oli ensimmäistä kertaa kaupunkimaastossa järjestetty sprinttisuunnistuskilpailu Turussa.

Kilpailu pidettiin keskeisellä paikalla, Mäntymäessä, vain parin kilometrin päässä Turun keskustasta. Kilpailu oli suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille suunnistajille, mutta tapahtuman yhteydessä käytiin myös pääsarjojen viimeinen EM-katsastus. EM-kilpailut käydään Ruotsin Borlängessä 12.–20.5.

Palkintojenjako

Yllä: Miesten H21-sarjan voittajakolmikko palkittavana. Voittajaksi ylsi Tuomo Mäkelä (Angelniemen Ankkuri), hopealle Tuomas Tervo (Rajamäen Rykmentti) ja pronssille Antti Anttonen (Vaajakosken Terä). Palkinnot jakoivat kilpailunjohtaja Janne Salmi ja Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Arve.

 

Kartta

Kilpailukeskuksena toimi Puropellon koulu, Sepänkatu 11.

Turku ja Varsinais-Suomi takaisin kartalle

Kilpailunjohtajan Janne Salmen mukaan sprinttisuunnistus on Suomessa jäänyt perinteisen metsäsuunnistuksen jalkoihin, ja kansainvälinen menestys lajissa on jäänyt suomalaisittain vaatimattomaksi. Kuitenkin sprintissä vaadittavat ominaisuudet; nopea ratkaisunteko paineen alla, reitinvalintakyky sekä juoksuvoima ovat juuri niitä ominaisuuksia, joita kansainvälinen menestys edellyttää – kilpailtiinpa sitten metsässä tai kaupungissa.

– Uskon, että Suomessa nyt alkanut panostus sprinttisuunnistuksen kehittämiseen tuo tulosta. Toivottavasti tuloksista saadaan nauttia jo tänä vuonna tai viimeistään Vuokatin MM-kotikisoissa 2013, Salmi tuumii.

Myös Turun ja Varsinais-Suomen suunnistukseen Salmi odottaa uutta nousua.

– Turun suunnistuselämää ollaan kehittämässä laajasti sekä valmennuksen että kilpailutapahtumien muodossa. Tavoitteena on nostaa Turku ja Varsinais-Suomi ja alueen suunnistajat takaisin Suomen ja kansainvälisen suunnistuksen kärkeen, hän toteaa.

Lue lisää:

Turku Sprint -logo


Sivua viimeksi päivitetty 2.5.2012 15:43 ja sivu on julkaistu 2.5.2012 14:41

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi