Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

15.5.2012

Turun liikuntalautakunta täyttää 90 vuotta syyskuussa

Turun urheilulautakunnan ensimmäinen kokous järjestettiin 14. syyskuuta 1922.
Lautakunnan perustivat turkulaiset urheiluseurat, jotka halusivat parantaa kaupungin
liikuntaolosuhteita. Sittemmin nimi on muuttunut liikuntalautakunnaksi.

Alun perin lautakunta perustettiin, koska turkulaiset urheiluseurat halusivat parantaa kaupungin liikuntaolosuhteita. Urheilulautakunnan ensimmäiset toiveet koskivat uutta voimistelusalia, Välikadun kansakoulun valaistuksen muuttamista sähköllä toimivaksi, vesijohtoverkoston laajentamista Urheilupuiston lammikolle sekä lasten kelkkamäkien lisäämistä.

Tänään turkulaiset voivat olla ylpeitä monista upeista liikuntapaikoistaan ja monipuolisista liikuntamahdollisuuksistaan. Vuosikymmenten aikana on saatu paljon aikaan. Välillä niin päättäjät kuin kaupunkilaisetkin ovat olleet asioiden tärkeysjärjestyksestä kovastikin eri mieltä.Menneiltä vuosilta löytyy myös esimerkkejä siitä, miten liikunta on ollut kaupunkilaisia yhdistävä tekijä. Muun muassa 1960-luvulla turkulaiset ottivat innolla Tampereen kävelyotteluhaasteen vastaan. Turkulaiset voittivat kamppailun kävelemällä yli kuusi miljoonaa kilometriä kahden kuukauden aikana.

Syksyllä julkaistaan Turun liikuntalautakunnan historiikki, joka täydentää 1992 ilmestynyttä 70-vuotishistoriikkia. Historian havinaa on luvassa myös syksyn Turku liikkeelle -lehdessä, joka ilmestyy elokuun lopussa. Samassa lehdessä on myös tarkemmat tiedot ohjelmasta ja luennoista.

Liikuntakarnevaalit kaikelle kansalle 12.9. 

Keskiviikkona 12.9. klo 15–19 vietetään Turun liikuntalautakunnan 90-vuotisjuhlan
kunniaksi Yliopistonkadulla Liikuntakarnevaaleja.

Kaikki turkulaiset ovat tervetulleita liikunnan juhlaan ja tutustumaan erilaisiin liikuntamahdollisuuksiin. Tarjolla on taatusti jokaiselle jotakin, aina pienestä piltistä rollaattorilla liikkuvaan senioriin. Luvassa on myös yllätysesiintyjiä.

Turun liikuntalautakunnan 90-vuotisesta historiasta kertova näyttely on Turun pääkirjastossa lokakuussa. Näyttely järjestetään yhteistyössä syksyllä 90 vuotta täyttävän TPS:n kanssa.

Kirjaston nuorten osaston seinällä liikunta esittäytyy jo syyskuussa. Pääkirjastossa tarjotaan syksyn mittaan myös erilaisia liikunta-aiheisia luentoja.

slogan


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 15.5.2012 14:25 ja sivu on julkaistu 15.5.2012 9:30

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi