Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

Marsipaanisammakko

Käsityöläismuseossa pääsiäislauantaina 19.4. klo 10–16.

Makea marsipaani taipuu moneksi

Manteleista ja sokerista tehty marsipaani on kotoisin Persiasta. Sokerileipurin taitavissa käsissä marsipaani taipuu niin upeiksi joutseniksi, Angry Birds -linnuiksi kuin ihan vain tavallisiksi pääsiäistipuiksi.

Pääsiäispupuja ja -tipuja marsipaanista

Pääsiäisen viettoa Luostarinmäellä 19.–20.4.

Luostarinmäen käsityöläismuseossa pääsee tutustumaan pääsiäismunien koristeluperinteeseen ja osallistumaan munanpyörityskilpailuun. Myös sokerileipuri on paikalla lauantaina.

Tirkistelyä förmaakeihin ja kammareihin (noston kuva). TMK

Turkulaista asumista kahden vuosisadan takaa

Tirkistelyä förmaakeihin ja ylishuoneisiin

Turussa koettiin 1700-luvulla ennennäkemätön nousukausi, joka heijastui myös kaupunkitilaan ja asuntoihin. Turun museokeskuksen uusin julkaisu kuvaa Turun palossa tuhoutuneen kaupunkiympäristön arjen tiloja.

 

Luostarinmäen käsityöläismuseo

Luostarinmäki on Turun ainoa yhtenäinen puutaloalue, joka säilyi vuoden 1827 palosta. Yli 200 vuotta vanhat rakennukset sijaitsevat alkuperäisillä paikoillaan. Niihin on sisustettu sekä käsityöläisten asuntoja että yli 30 eri alan verstasta esittelemään esiteollisen ajan kaupunkikäsityön historiaa. Kesäaikaan verstaissa työskentelee käsityöläisiä.

Käsityöläismuseo on kansainvälisesti tunnettu kohde. Vuonna 1984 museolle myönnettiin FIJET:in, matkailualan kirjailijoiden ja toimittajien kansainvälisen liiton palkinto, "Kultainen Omena". Vuoden kohokohta ovat elokuussa järjestettävät Käsityötaidon päivät, jolloin Kultaisen Omenan Killan mestarit ja kisällit esittelevät noin neljääkymmentä eri käsityöammattia ja taitoa.


suomenkielinen versio | svensk version | english version

Sivua viimeksi päivitetty 7.1.2013 11:45 ja sivu on julkaistu 21.3.2005 11:43

Muut nostot

Teemaopastuksia
Varaa käynti LM banneri
FB_button
 

 

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio