Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

21.6.2012

Unioninkadun liikennetunnelin louhintaräjäytyksissä tauko kalliotutkimusten ajan

Kiinteistöliikelaitoksen ja Maanrakennusliike Powerman Oy:n yhteisissä selvityksissä on alustavasti todettu kallion sisäisen väestösuojan aiheuttavan muutoksia työn suoritukseen ja sitä kautta suurella todennäköisyydellä urakan kokonaisaikatauluun. Tällä hetkellä louhintatyöt ovat kallioperän tutkintavaiheessa. Urakoitsija ja tilaaja tutkivat yhdessä väestösuojan lujituksen vaikutuksen louhintatyöhön, jonka jälkeen urakoitsija tekee työsuunnitelmat päivitettyjen ohjeiden mukaisesti. Pyrkimyksenä on, että louhintatyöt pääsisivät jatkumaan mahdollisimman pian, mahdollisesti jo ensi maanantaina. Räjäytyksiä tullaan tekemään edelleen kaksi kertaa päivässä klo 10.00 ja klo 14.00.

Kiinteistöliikelaitos ja Maanrakennusliike Powerman Oy ovat käyneet läpi 30.5.2012 tapahtuneesta vahingosta tehdyt selvitykset ja toteavat asian olevan käsitelty ja töiden jatkuvan hyvässä yhteistyössä siten, että turhia riskejä ei oteta. Turun Kiinteistöliikelaitos ja urakoitsija ovat käynnistäneet toimenpiteet, joilla huolehditaan louhintatöiden turvallisuuden varmistaminen myös jatkossa ja nykyinen kalliotila huomioidaan asianmukaisesti työn suorituksessa.

Kiinteistöliikelaitos on selvittänyt myös julkisuudessa esillä ollutta huhua Bore-laivaan kohdistuneesta vahingosta. Asian tutkimuksissa ja haastatteluissa on tullut esiin, että kiven sinkoutuminen Turun Kiinteistöliikelaitoksen tilaamasta ja Powerman Oy:n urakoimasta työkohteesta ei ole ollut mahdollista. Vahingon tapahtumahetki ja sijainti osoittavat, että kivi ei ole sinkoutunut Unioninkadun louhintatöistä.

Turun Kiinteistöliikelaitos valvoo Unioninkadun rakentamista ja toivoo, että voisi omalta osaltaan olla vähentämässä turhia ja vääriä huhuja, jotta pääurakoitsija saa projektilleen työrauhan.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Janne Laine, Turun Kiinteistöliikelaitos


Sivua viimeksi päivitetty 21.6.2012 13:57 ja sivu on julkaistu 21.6.2012 15:02

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi