Kouluille

Hyvä tietää

  • Kaikki turkulaiset perusopetuksen oppilaat (1–9 lk.) sekä toisen asteen opiskelijat pääsevät ryhmänä opettajansa johdolla museoon ilmaiseksi.
  • Muille koululaisryhmille maksu on 2,50 € / oppilas.
  • Ryhmäkäynti varataan etukäteen museon kassalta numerosta 02 262 0850. Samasta numerosta voi halutessaan tilata oppaan.
  • Koululaisryhmille opastuksen hinta on 39 € (ryhmä max. 30 henkilöä).
  • Koululaisryhmät, jotka tilaavat opastuksen, voivat vierailla näyttelyissä myös aamuisin ennen museon aukeamista.

Kysy lisää

Elävöitystä opintoihin 

Taidemuseo tarjoaa monelle oppiaineelle elävöitystä. Nykytaide laajenee kaikkia aisteja koskevaksi kokemiseksi tai ottaa kantaa päivänpolitiikkaan ja historiaan. Kuvataide sanallistuu kirjallisuudeksi, välittää tietoutta toisesta kulttuurista tai havainnollistaa vaikkapa valon ja värin fysiikkaa. Ota taidemuseo rohkeasti osaksi opintosuunnitelmaa.

Lataa tästä Sisällissota-näyttelyyn liittyvän tehtävämateriaali yläkoulun ja toisen asteen ryhmille (issuu).

Infotilaisuus opettajille

Wäinö Aaltosen museolla järjestetään opettajille infotilaisuus jokaisen päätilanäyttelyn yhteyteen. Infotilaisuus pidetään yleensä heti näyttelyn avajaisia seuraavana maanantaina. Infotilaisuudessa esitellään museon näyttelyt, tehtävävihkon teemat sekä kerrotaan museon tulevista tapahtumista ja ohjelmista. Tarkoituksena on antaa eväitä ryhmäkäynnin tai museo-oppitunnin valmisteluun, museovierailuun ja jälkityöstämiseen.

Museon infopostilistan jäsenille lähetetään tilaisuudesta erillinen kutsu. Jos et vielä kuulu opettajien postilistalle, niin Wäinö Aaltosen museon infolistalle pääset lähettämällä yhteystietosi museopedagogille.

 

Asiasanat: