Taiteiden yö WAMissa

Wäinö Aaltosen museon julkisivu aurinkoisena päivänä
11.8.2022 18.0023.00

Taiteiden yö WAMissa

Taiteiden yönä ohjelmassa mm. Antti Laitisen taiteilijatapaaminen ja Nail Trunk -työpaja.

 • Antti Laitinen Taipuisa maisema
  Videoteokset, valokuvat ja installaatiot rakentuvat fyysiselle toiminnalle ja tuntikausien raskaalle työlle herättäen ajatuksia siitä, mikä on oma suhteemme ympäristöömme. Laitisen työskentelyn lähtökohtana on usein performanssi, ja puulla keskeinen rooli sekä materiaalina että elävänä organismina. 
   
 • Kim Laybourn Silly – sorry for calling you an inanimate object
  Teos koostuu monikanavaisesta videoinstallaatiosta, jossa eri kohtaukset esitetään itsenäisesti ja samanaikaisesti usealla eri näytöllä, jolloin katsoja voi kokea teoksen tilallisesti, paikkana tai mielentilana, pikemminkin kuin eheänä kertomuksena.
 • Avoin työpaja klo 18–22: Kasviaiheet puulle
  Avoimessa työpajassa taiteillaan kauniita avaimenperiä ja pieniä teoksia hyödyntäen muun muassa puukiekkoja ja kuivattuja kukkia. Halutessasi voit kokeilla myös puun kolvausta. Työpaja on saanut innoituksensa Antti Laitisen näyttelyn luonnonmateriaaleista ja pyöreistä muodoista.
   
 • Antti Laitisen taiteilijatapaaminen ja Nail Trunk -työpaja klo 18–21
  Tervetuloa Nail Trunk -naulaustyöpajaan ja tapaamaan näyttelyn taiteilijaa! Naulaamisen lomassa Antti Laitinen kertoo työskentelystään ja teostensa taustoista. Ekoluodolla sijaitseva Nail Trunk on Antti Laitisen osallistava teos, joka valmistuu näyttelyn kuluessa.

 

Hinta

Sisäänpääsy puoleen hintaan klo 18–23.

Sisäänpääsymaksut

02 262 0850
Tapahtumapaikka (kaupungin toimipiste): 
Tapahtuman osoite: 
Itäinen Rantakatu 38, Turku
Sinua saattaa kiinnostaa: 
Antti Laitisen teoskuva Broken Landscape IV
WAM 28.5.–18.9.2022
23.05.2022

Näyttelyssä astutaan Antti Laitisen maailmaan, jossa maisema ottaa kummia muotoja ja puu saa metallisen pinnan. Näyttelyssä luodaan katsaus taiteilijan parikymmentä vuotta kestäneen uran aikana syntyneeseen monipuoliseen tuotantoon.

WAMx 10.6.–28.8.2022
07.06.2022

Kim Laybournin Silly – sorry for calling you an inanimate object (suom. Hupsu - sori kun kutsuin sinua elottomaksi esineeksi) on ensimmäinen versio hänen pitkäaikaisesta projektistaan. Tämä teos koostuu WAMx:n näyttelysarjaan Institute of Coexistence tehdystä monikanavaisesta videoinstallaatiosta.