Patricia Domínguez: Green Irises

Kuva Patricia Domínguezin videoteoksesta Eyes of Plants
15.10.–5.12.2021

Patricia Domínguez: Green Irises

Patricia Dominquezin installaatio Green Irises (Vihreät Iirikset) koostuu alttarien tapaan sommitelluista videomonitoreista ja esineistä.

Installaation keskiössä on videoteos Eyes of Plants (2019), jossa Domínguez yhdistää Etelä-Amerikan alkuperäiskansojen kulttuuriperintöä ja nykyteknologiaa.

Taiteilija kuvailee teostaan kybernetiikan alttariksi. Videossa esiintyy keraaminen vesiruukku ”jarro pato”, jolla on itkevät kasvot. Teoksen edetessä vesiruukku muuttuu droneksi. Vesiruukku on peräisin Chilen esikolumbiaaniselta ajalta, ajalta ennen espanjalaisten valloittajien saapumista 1500-luvulla. Sen kyyneleet muistuttavat niistä maista ja kansoista, jotka ovat kärsineet siirtomaavaltojen otteessa.

Domínguez yhdistää todellisesta elämästä poimittuja kuva-aiheita ja niistä tekemiään digitaalisia rekonstruktioita. Samalla hän hahmottelee vaihtoehtoisia tulevaisuudennäkymiä ja nykyistä kestävämpää elämäntapaa. Taiteilija käyttää teoksessaan ihmisen ja muiden lajien suhdetta kuvaavia myyttejä ja parantavia rituaaleja. Hän vertaa niitä nykyaikaisiin työhyvinvointiohjelmiin, joita yritykset tarjoavat työntekijöilleen. Teoksen tyylissä yhdistyvät scifi ja etnografinen surrealismi.

Patricia Domínguez

Patricia Domínguez (s. 1984, Santiago, Chile) on taiteilija, opettaja ja kaiken elollisen puolustaja. Hän ottaa teoksissaan kantaa siihen, miten uusliberalismi ylläpitää kolonialistisen sorron ja hyväksikäytön kulttuuria. Domínguez hyödyntää nykyteknologiaa vahvistaakseen yhteyttä meitä ympäröivään elolliseen maailmaan. Domínguez on kiinnostunut parantamisesta, kasvien hyödyntämisestä mm. lääkkeenä ja hyvinvointipalveluiden kaupallistamisesta.

WAMx 15.10.–5.12.2021 
Patricia Domínguez Green Irises

Turvallinen näyttelyvierailu
Kävijöitä pyydetään huomioimaan ajankohtaiset ohjeistukset turvaväleistä ja kasvomaskin käytöstä.

Kuva: Patricia Domínguez, Eyes of Plants, 2019.

Hinta

  • aikuiset 10 €
  • opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet 5 €
  • 7–15-vuotiaat 4 €
  • lapset alle 7 vuotta ilmaiseksi
  • perhelippu 24 €
02 262 0850
Tapahtumapaikka (kaupungin toimipiste): 
Tapahtuman osoite: 
Itäinen Rantakatu 38, Turku
Tapahtuman FB-sivu: 
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman Twitter-sivu: 
Tapahtuman Instagram-sivu: