Näyttelyopastus Rosa Barban näyttelyyn

Rosa Barba:The Long Poem Manipulates Spatial Organizations, 2014. Photo © Rosa Barba.
11.10.2020–10.1.2021

6.12.2020 14.0015.00

Näyttelyopastus Rosa Barban näyttelyyn

Näyttelyopastus Rosa Barban Touched by the Same Breath of Air -näyttelyyn.

Rosa Barban (s. 1972, Agrigento, Italia) ensimmäinen soolonäyttely Suomessa avautuu WAMin päänäyttelytiloissa 9. lokakuuta. Touched By The Same Breath Of Air* -nimisessä näyttelyssä on esillä filmi- ja videoinstallaatioita, veistoksia sekä installaatioita. Keskeisenä teoksena näyttelyssä on koko WAMin veistossalin täyttävä installaatio Blind Volumes (2016).

Rosa Barba yhdistelee teoksissaan aineettomuutta ja materiaalisuutta. Aineettomuudesta huolimatta niissä korostuu tilallisuus ja voimakas fyysinen läsnäolo. Alun perin elokuva-alan koulutuksen saanut Barba käyttää teostensa materiaalina usein filmiä, vanhoja elokuvaprojektoreita sekä tekstejä. Teosten aiheet löytyvät arkistoista, museoiden kokoelmista ja arkistoista, tähtitieteestä, arkkitehtuurista tai maisemakuvauksesta. Teokset käsittelevät mm. ihmisen suhdetta omaan ympäristöön ja luontoon sekä sitä miten luokittelemme asioita. Teoksissa on usein viittauksia avantgarde-elokuviin ja spekulatiiviseen fiktioon.

Barban mediana on ennen kaikkea elokuva, mutta hän työskentelee videon ja filmin ohella installaatioiden ja veistosten sekä teosten kanssa rinnakkain julkaistujen kirjojen parissa. Barba itse korostaa filmiä fyysisenä objektina sekä analogisen teknologian merkitystä digitaalisella aikakaudella.

Rosa Barba on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ympäri maailmaa ja hänen teoksiaan on ollut mukana useissa kansainvälisissä nykytaiteen katselmuksissa ja festivaaleilla. Barba on voittanut useita arvostettuja kuvataidepalkintoja sekä mm. osallistunut kolmasti Venetsian biennaaliin. Barba asuu ja työskentelee Berliinissä.

Kuva: Rosa Barba: The Long Poem Manipulates Spatial Organizations, 2014. Modified projector, plinth, stencil cut 16mm film, color. Installation view at CCA, Kitakyushu, Japan, 2019. Photo © Rosa Barba

Hinta

Opastus sisältyy museon sisäänpääsymaksuun.

  • aikuiset 10 €
  • opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet 5 €
  • 7–15-vuotiaat 4 €
  • perhelippu 24 €
02 262 0850
Tapahtumapaikka (kaupungin toimipiste): 
Tapahtuman osoite: 
Itäinen Rantakatu 38, Turku
Tapahtuman FB-sivu: 
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman Twitter-sivu: 
Tapahtuman Instagram-sivu: