WAMin suosittujen näyttelyiden ja työpajojen ollessa suljettuina haluamme tuoda palasen näitä koteihin. Työpajavinkkejä WAMista -videosarjassa tutustutaan Hyäryllistä-ryhmän ja Anneli Nygrenin näyttelyiden teoksiin ja tarjotaan niihin sopivia työpajavinkkejä kotona toteutettaviksi. Videot soveltuvat eri luokka-asteiden opetusmateriaaliksi ja inspiraatioksi kaikille kotona taiteilusta kiinnostuneille.

Oman elämän matkamuistot
Tässä videossa kurkistetaan Hyäryllistä-ryhmän teokseen Arki kultaa muistot (2004). Teos on täynnä kiehtovia esineitä, joita taiteilijat ovat keränneet vuosien saatossa. Esineisiin liittyy paljon muistoja heidän elämänsä varrelta. Teoksen innoittamana työpajassa toteutetaan oman elämän matkamuistoja kahdella eri tekniikalla.

Omakuva luonnostellen
Hyäryllistä-ryhmän teos Luonnoslehtiö (2018–2020) koostuu seinälle ripustetuista luonnoksista. Teoksessa on kuvattu paljon ihmisiä, ja työpajassa toteutetaankin tämän innoittamana omakuva luonnostellen ja tutustutaan eri luonnostelutekniikoihin.

Leikkiä, leikkeitä ja lehtiä
Mediataiteilija Anneli Nygren on tunnettu muun muassa lukuisista leikeanimaatioistaan. Tässä videossa tutustutaan hänen Papsubeibet-animaatiosarjaansa ja askarrellaan oma paperinukke. Lisäksi selviää, millaisia pienlehtiä Anneli on toimittanut ja ryhdytään itse toimittajiksi.

 

Kuva: HYÄRYLLISTÄ, Korkeasaari, Koski-Vähälä, Kurunsaari, Lukkari: Arki kultaa muistot, 2004, installaatio, panoraama. Suomen valokuvataiteen museo. Kuva: TMK/Ville Mäkilä.