Turun museokeskus ottaa osaa Maailman saavutettavuuspäivään 21.5.2020 nostamalla toiminnastaan esiin saavutettavuutta edistäviä verkkopalveluitaan.

Maailman saavutettavuuspäivänä (Global Accessibility Awareness Day) halutaan tänä vuonna kiinnittää huomiota digitaalisten palveluiden saavutettavuuteen.

Digimuseo.fi

Apteekkimuseo & Qwenselin talo on ollut 18.5.2020 alkaen digitaalisena saavutettavissa verkossa. Kuka tahansa voi tutustua museoon virtuaalisesti, liikkua näyttelytiloissa ja kuunnella ääniopasteet kolmella kielellä.

Ääniopastuksille kotoa käsin

Kotoa käsin voi lähteä mielenkiintoisille ääniopastuksille neljään eri Turun museokeskuksen museoon. Opastuksia voi ladata omalle laitteelle.

Video-opastuksilla Turun linnan 1500-luvun tunnelmaan

Uunituoreiden video-opastusten myötä pääsee tutustumaan Turun linnan 1500-luvun tunnelmaan. Seitsemässä videossa näet upeita linnan tiloja ja tapaat henkilöitä Kustaa Vaasasta Jaakko Ilkkaan. Videoissa on suomenkielinen tekstitys.

Viittomakieliset opastusvideot

Viittomakielisiä opastuksia on toteutettu Apteekkimuseosta & Qwenselin talosta ja Turun linnasta. Apteekkimuseon opastusvideot on tehty yhteistyössä Signmark Productions -yrityksen kanssa, jota luotsaava Signmark on tullut tunnetuksi ensimmäisenä kuurona artistina maailmassa.

Kylämäen pehtoorin keväiset videotervehdykset

Kuralan Kylämäen pehtoori tiedottaa niin tartuntataudeista kuin keväisen pihapiirin linnuista videotervehdysten välityksellä. Videoissa on suomenkielinen tekstitys.

Jonne 59:n johdattamana WAMin ajankohtaisiin näyttelyihin

Jonne 59 sai erikoisluvalla käydä tutustumassa WAMissa Anneli Nygrenin ja Hyäryllistä-ryhmän näyttelyihin. Se, mitä sitten tapahtui, tulee hämmästyttämään sinua varmasti! Videossa on suomenkielinen tekstitys.

Kuvatarinat kolmesta museosta

Apteekkimuseosta & Qwenselin talosta, Biologisesta museosta ja Kuralan Kylämäestä on tehty sosiaalinen kuvatarina ja aistit huomioiva kuvatarina. Tarinat ovat ladattavissa verkkosivulta museoiden esteettömyystietojen yhteydestä.