WAMin näyttelyvuoden aloittaa meren muutoksia käsittelevä Epävarma horisontti -näyttely, jossa nähdään niin kansainvälisten kuin suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia. Kesällä näyttelysalit täyttyvät Anu Pentikin tilallisesta ja kerronnallisesta kokonaisuudesta. Syksy tuo tulleessaan suomalaista nykytaidetta sukupuolen moninaisuudesta.

WAM on avoinna 6.3. alkaen

  • ti, pe–su klo 10–17
  • ke–to klo 11–19

Epävarma horisontti 6.3.–16.5.

Näyttely tarkastelee muuttuvaa merta ympärillämme. Asiat, joita olemme pitäneet itsestään selvinä, ovat tulevaisuudessa epävarmoja ja seurausketjut yllättäviä. Horisontin muutoksia ja meren välityksellä heijastuvia tunnetiloja pohditaan näyttelyssä kansainvälisten ja suomalaisten nykytaiteilijoiden teosten avulla.

Näyttelyssä on mukana teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Camille Auer, Timo Aho & Pekka Niittyvirta, Lauri Astala, Hreinn Fridfinnsson, Marjolijn Dijkman & Toril Johannessen, Lilli Haapala, Corinna Helenelund, Sasha Huber, David Kasprzak, Ange Leccia, Radical Ocean Futures, Renja Leino, Mohau Modisakeng, Anna Niskanen, Tuula Närhinen, Kati Roover, Nestori Syrjälä, Janna Syvänoja ja Julia Weckman.

Elsa Salonen Buni Buana (Hidden World) 6.3.–18.4.

WAMx -näyttelytilassa Elsa Salosen mystiikkaa ja tiedettä yhdistävät teokset sijoittuvat installaation, maalauksen ja käsitetaiteen välimaastoon ja ovat saaneet vaikutteita animismista ja alkemiasta. Salosen näyttely on osa WAMx:n vuoden 2020 The Things We Are Made Of -näyttelysarjaa.

Anu Pentik – Alussa oli siemen 4.6.–19.9.

Tilallinen ja kerronnallinen kokonaisuus esittelee Anu Pentikin uusinta taiteellista tuotantoa. Laajassa näyttelyssä keramiikka taipuu taidokkaasti elämänkaaren teemojen mukaan leijailevista siemenistä palaneiksi puiksi.

Spektri 8.10.2021–9.1.2022

WAMin päätiloissa on luvassa laaja kattaus nykytaidetta sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta. WAM ottaa näyttelyllä kantaa yhdenvertaisuuden puolesta ja tuo uusia ääniä aiheesta käytävään keskusteluun. Mukana ovat muun muassa Illusia Juvani, Jenni Holma, Artor Jesus Inkerö, Minna Havukainen, Heidi Lunabba, Emma Sarpaniemi, Noora Schroderus ja Anna-Karoliina Vainio. Näyttelyn yhteydessä nähdään ensiesitys virtuaalikokemuksesta House of Tom, jossa yleisö pääsee tutustumaan taiteilija Tom of Finlandin taloon Los Angelesissa ennennäkemättömällä tavalla.

WAMx – Uusi sarja käynnistyy huhtikuussa

Uuden WAMx -sarjan ulkopuolisena asiantuntija on Lucia Aspesi, joka toimii kuraattorina Pirelli HangarBicocca -säätiössä Milanossa. Yhteistyössä luotu temaattinen näyttelykokonaisuus käsittelee todellisuuden ja samalla tulevaisuuden uudenlaista hahmottamista tieteisfiktion keinoja hyödyntäen. Epävarmana aikana, jossa yhteiskuntamme elää, todellisuus näyttäytyy alati muuttuvana hybridinä tarkkarajaisuuden sijaan. Sarja koostuu neljän taiteilijan Tabita Rezairen, Alia Faridin, Mox Mäkelän ja Patricia Domínguez´n soolonäyttelyistä.

WAM on suljettu kattoremontin vuoksi 5.3.2021 asti.

Kuva: Kati Roover, Salt of My Eyes, 2021.