Kesällä WAMin valtaavat keramiikkaa ja puuta yhdistävät Anu Pentikin installaatiot. Museon tiloihin suunnitellussa kerronnallisessa kokonaisuudessa keramiikka taipuu taidokkaasti elämänkaaren teemojen mukaan leijailevista siemenistä hiiltyneiksi puiksi.

Näyttely on avoinna 4.6.–19.9.2021

Näyttelyopastukset

  • suomeksi lauantaisin klo 14
  • suomeksi sunnuntaisin klo 14 (ei 19.9.)
  • ruotsiksi 25.7. ja 29.8. klo 15

Taiteilijatapaamiset

Lue WAMin näyttelyesite tästä

Turvallinen museovierailu

  • Museokävijöitä pyydetään huomioimaan koronatilanteeseen liittyvät ohjeet turvaetäisyyksistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta.
  • Kävijöille suositellaan kasvomaskin käyttöä.
  • Emme ota toistaiseksi vastaan käteismaksuja.
  • Museoihin ei pidä mennä, jos on flunssan oireita. 

Vieraile näyttelyssä virtuaalisesti

Tonneittain savea ja satoja metrejä hirttä

Halu ja palava innostus kokeilla keramiikan rajoja ovat johdattaneet Pentikin keramiikkatehtaalta suurien installaatioiden pariin, joita on viimeksi ollut esillä Helsingin Taidehallissa vuonna 2017. Taidehallin yleisömenestyksen innoittamana hän on työstänyt WAMissa nähtävää kokonaisuutta yli kahden vuoden ajan. Taiteilijan mukaan teosten tekemiseen on käytetty yli 400 metriä lähes 200 vuotta vanhaa hirttä, 900 kiloa kivitavarasavea, 800 kiloa valusavea sekä 600 kiloa paperiposliinimassaa.

Taival taiteen pariin

Pro Finlandia mitalilla palkitulla Anu Pentikillä (s. 1942) on vaiheikas ja värikäs polku muotoilun ja käyttökeramiikan parista taiteelliseen työskentelyyn, johon hän on keskittynyt viimeisen vuosikymmenen ajan. Posiolla asuva ja työskentelevä taiteilija tarkkailee ympäristöään herkin silmin. Hänen tuotantonsa inspiraation lähteenä ovat Lapin luonnon eläimet, värit ja muodot, mutta ennen kaikkea koetun elämän eri sävyt.

 

Nostokuva: Anu Pentik, Nuoruus 2019-2020, yksityiskohta. Kuva: Tanu Perintö.
Video: Video Anu Pentikin teoksesta Nuoruus. Yksityiskohta. Kuvaus: Tanu Perintö.

Asiasanat: