WAMx:n uusi näyttelysarja Institute of Coexistence (Yhteiselon instituutti) tarjoaa kävijälle mahdollisuuden viipyillä teosten äärellä ja antaa aistien herkistyä. Näyttelytila on muutettu intiimiksi verhoilemalla se koko vuoden ajaksi punaisella kankaalla.

WAMx-sarjan näyttelyt 2022

Rob Hesp 17.12.2021–6.3.2022
Tiio Suorsa 18.3.–5.6.2022
Kim Laybourn 10.6.–28.8.2022
Georg Jagunov 9.9.–4.12.2022

WAMx-näyttelytilaan pääsee ainoastaan portaita pitkin.

Institute of Coexistence etsii vastauksia nykyajan ekologisiin, sosiaalisiin ja biologisiin kriiseihin. Tavoitteena on löytää yhteiselon tapoja, joiden avulla voidaan luoda parempi maailma. Näyttelysarjan fyysiset ja teoreettiset puitteet on luonut tanskalaistaiteilija Gry Worre Hallberg. Sarjan muut neljä taiteilijaa ottavat näyttelytilan vuorotellen käyttöönsä. Tila on jaettu kahteen osioon, joista toisessa sarjan jokainen taiteilija lähestyy taiteellisen tutkimuksen keinoin ihmisten ja muiden lajien yhteiseloa. Kukin jättää kokonaisuuteen jälkensä: Toisen osioon kertyy vuoden aikana todistusaineistoa kunkin työstä.

Näyttelysarjan neljä taiteilijaa valittiin syksyllä 2021 järjestetyn avoimen haun kautta. Näyttelyt ovat valinneet kuraattori Mikkel Elming ja taiteilija Gry Worre Hallberg yhteistyössä WAMin kanssa. Tanskalainen Elming on lasimuseo Glasmuseet Ebeltoftin johtaja ja on perustanut FSK – The Association for Contemporary Art -yhdistyksen. Hallberg on Sisters Hope -kollektiivin perustajajäsen ja taiteellinen johtaja.

Asiasanat: