Vuonna 1967 valmistunut Turun kaupungin taidemuseo WAMin rakennus peruskorjataan. Samalla rakennetaan uudet lastaus-, huolto- ja toimistotilat sisältävä laajennus entisen asuinrakennuksen paikalle. Turun kaupunginhallitus käsittelee WAMin rakennuksen peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelmaa kokouksessaan 3.10.2022.

Arkkitehtitoimisto Irma ja Matti Aaltosen suunnittelema museorakennus on yksi Turun modernin arkkitehtuurin helmistä ja yksi merkittävistä 1960-luvulla toteutetuista museorakennuksista Suomessa. Museorakennuksen säilyttäminen ja peruskorjaus osana kaupunkikuvallisesti arvokasta Aurajoen kulttuurirantaa on erittäin tervetullut hanke, todetaan kaupunkiympäristölautakunnan lausunnossa.  

Peruskorjaus mahdollistaa uusia kokemuksia ja uudenlaisia kulttuuriharrastamisen tiloja   

Jokirannan paraatipaikalla olevat tilat tullaan palauttamaan yleisön käyttöön, kun tällä hetkellä varastokäytössä olevat tilat voidaan kokoelmakeskushankkeen myötä jälleen ottaa näyttelykäyttöön.  

– WAMin peruskorjaus vastaa museopalveluiden muuttuviin tarpeisiin. Samalla logistiikka ja teosturvallisuus paranevat, kun rakennetaan kuljetuksille toimiva reitti ja lastaustilat. WAM joudutaan sulkemaan yleisöltä peruskorjauksen ajaksi, mutta uudistetussa museorakennuksessa pystymme taas palvelemaan yleisöä entistä monipuolisemmin ja saavutettavammin, toteaa Turun museopalvelujohtaja Juhani Ruohonen.  

Peruskorjauksen lähtökohtina ovat olleet rakennuksen huono kunto, tekniikan vanhentuneisuus, esteelliset tilat sekä teosturvallisuuden puutteet.