WAMin ensimmäinen täysin digitaalisesti toteutettu näyttely WÄINÖ – Minä tahtoisin, että sydämeni olisi kuin kivi avautuu Digimuseossa 29.10.2021.

Näyttely on koettavissa Digimuseossa

  • Linkki avautuu uuteen ikkunaan. 

Oletko koskaan kulkenut Helsingin Rautatientorilla, ylittänyt Tampereen Hämeensillan tai vieraillut Aurajoen varrella sijaitsevassa WAMissa, Turun kaupungin taidemuseossa? Tällöin olet väistämättä törmännyt taiteilija Wäinö Aaltosen teoksiin. Julkisen taiteen mestarina ja aikansa kansallisena kuvanveistäjänä tunnettu Aaltonen on paikkansa suomalaisessa taidehistoriassa ansainnut, mutta millainen oli ihminen kaiken tämän takana?  

WÄINÖ – Minä tahtoisin, että sydämeni olisi kuin kivi juhlistaa Wäinö Aaltosen näyttävää uraa ja sukeltaa hänen elämänsä alkuvuosikymmeniin. Kokonaisuuden myötä tutustumme taiteilijan uraan kahden kaupungin näkökulmasta. Matka alkaa Turusta – kaupungista, jossa sijaitsevat Wäinön lapsuudenkoti, opinahjot, sekä ensimmäiset työhuoneet. Myöhemmin seuraamme hänen askeliaan Helsinkiin. Digimuseoon toteutetussa kokonaisuudessa nähdään teosten ohella Wäinö Aaltosen valokuva-arkiston helmiä.  

WÄINÖ – Minä tahtoisin, että sydämeni olisi kuin kivi on WAMin ensimmäinen täysin digitaalisesti toteutettu näyttelykokonaisuus. Se merkitsee Turun museokeskukselle hyppyä digitaaliseen aikaan ja edistää merkittävällä tavalla sisältöjen saavutettavuutta. Näyttelyyn pääsee tutustumaan paikasta riippumatta mistä vain ja sisäänpääsy on kävijälle maksuton. 

Mikä ihmeen Digimuseo?

Digimuseossa voi tutustua WAMin vaihtuvien näyttelyiden lisäksi Turun museokeskuksen kohteista Apteekkimuseon ja Qwenselin talon entisajan rohtoihin ja 1700-luvun sisustukseen ylhäisessä turkulaiskodissa, ja lähteä kaupunkikierrokselle vuoden 1827 Turkuun. Digimuseo.fi:n toiminnasta vastaa yhteiskunnallinen yritys Yhteinen Perintö Oy, jonka omistajia ovat Suomen museoliiton hallinnoima FMA Creations Oy ja John Nurmisen Säätiö.

  • Kuva: Wäinö Aaltonen teostensa keskellä Hirvensalon ateljeessa vuonna 1923 (rajattu). Kuva: Atelier Alppila, Wäinö Aaltosen arkisto, Turun museokeskus.