Tulevat näyttelyt

WAM
9.10.2020–10.1.2021
Rosa Barba – Touched By The Same Breath Of Air

Berliinissä asuva ja työskentelevä Rosa Barba (s. 1972, Agrigento, Italia) yhdistelee teoksissaan aineettomuutta ja materiaalisuutta. Barban soolonäyttelyssä Touched By The Same Breath Of Air (Saman henkäyksen koskettama) tulee olemaan esillä filmi- ja videoinstallaatioita, veistoksia ja installaatioita sekä teoksiin liittyviä tekstejä koko hänen uransa varrelta. Keskeisenä teoksena näyttelyssä tulee olemaan koko WAMin veistossalin täyttävä installaatio Blind Volumes.
 
Tämä on Rosa Barban ensimmäinen soolonäyttely Suomessa. Rosa Barba on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ympäri maailmaa, hänen teoksiaan on ollut mukana monissa kansainvälisissä nykytaiteen katselmuksissa ja festivaaleilla. Hän voittanut useita arvostettuja kuvataidepalkintoja ja osallistunut Venetsian biennaaliin kolmasti.

WAMx
6.11.2020–31.1.2021
Ulrike Mohr C6 (hiili)

Berliinissä asuvan ja työskentelevän Ulrike Mohrin näyttely käsittelee alkuainetta C6 eli hiili, joka on kaikkein oleellisin komponentti elämän syntymisessä ja olemassaolossa.

WAM
29.1.–16.5.
Epävarma horisontti

Näyttely tarkastelee muuttuvaa merta ympärillämme. Asiat, joita olemme pitäneet itsestään selvinä, ovat tulevaisuudessa epävarmoja ja seurausketjut yllättäviä. Horisontin muutoksia ja meren välityksellä heijastuvia tunnetiloja pohditaan näyttelyssä kansainvälisten ja suomalaisten nykytaiteilijoiden teosten avulla.

WAMx
5.2.2021 alkaen
Elsa Salonen

Tulossa kesällä 2021
Anu Pentik - Alussa oli siemen

Anu Pentikin WAMin näyttelysaleihin luoma tilallinen ja kerronnallinen kokonaisuus esittelee hänen uusinta taiteellista tuotantoaan. Laajassa näyttelyssä keramiikka taipuu taidokkaasti elämänkaaren teemojen mukaan leijailevista siemenistä palaneiksi puiksi.

Anu Pentik: Nuoruus, 2019. Kuvaaja: Tanu Perintö.