Tulevat näyttelyt

28.1.–8.5.2022
Teija ja Pekka Isorättyä Kuolleet sielut

Teija ja Pekka Isorättyän (molemmat s. 1980) näyttelyssä Kuolleet sielut nähdään uusien installaatioiden rinnalla myös vanhempaa tuotantoa.  Mekaniikkaa, taidetta ja luontoa yhdistelevien installaatioiden kautta taiteilijat herättävät kysymyksiä ihmisen suhteesta teknologiaan ja ympäristöön. 

Pekka ja Teija Isorättyä ovat kansainvälisesti tunnettuja ja tunnustettuja taiteilijoita, jotka ovat pitäneet näyttelyitä muun muassa Meksikossa, Yhdysvalloissa ja Japanissa. He ovat saaneet useita tunnustuksia myös Suomessa ja ovat olleet muun muassa Ars Fennica 2017 -ehdokkaita. 

28.1.–8.5.2022
Anu Tuomi Väristä

Anu Tuomen (s. 1950) retrospektiivinen näyttely luo katsauksen koloristina tunnetun taiteilijan tuotantoon. Näyttely kokoaa yhteen taiteilijan teoksia aina 1970-luvulta lähtien painopisteen ollessa värikylläisissä maalauksissa muita tekniikoita unohtamatta. Tuomen taiteessa huomio kiinnittyy taiteilijan tarkkasilmäiseen ja hienovaraiseen tapaan nähdä ja kommentoida luontoon ja yhteiskunnallisiin ilmiöihin liittyviä asioita.  

28.5.–18.9.2022 
Antti Laitinen

Kesällä museon päätilat täyttää Antti Laitisen (s. 1975) soolonäyttely. Videoteokset, valokuvat ja installaatiot rakentuvat fyysiselle toiminnalle ja tuntikausien raskaalle työlle herättäen ajatuksia siitä, mikä on oma suhteemme ympäristöömme. Laitisen työskentelyn lähtökohtana on usein performanssi, ja puulla keskeinen rooli sekä materiaalina että elävänä organismina.